• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Julekonserten 18. desember
    - Kransekakelotteriet i desember
    - Madlamark Skolekorps spiller på Gosen Skole sitt julemarked
    - Julegranen tent
    - Operasjon Hillevåg Hekk flott gjennomført
    - Vel gjennomført Loppemarked
    - Gosen skole feier 40 år
    - Korpset spiller for Oilers
    - Oppstartsseminaret 2014
    - Nytt semester i gang
    - Korpstur til Trondheim
    - Hovedkorpset er klar for tur og NM
    - Juniorkorpset avslutter for sommeren
    - Hovedkorpset forbereder seg til NM
    - Madlamark Skolekorps spiller for Madla IL
    - 17. mai 2014
    - Kransekakelotteriet - del 2
    - Kransekakelotteriet i mai
    - Aspirantopptak 2014
    - Opptak av nye aspiranter
    - 1. mai
    - Seminar på Nærbø
    - Medaljeball
    - Aktiviteter våren 2014
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Hele korpsgjengen som var på seminar i helgen, med instruktører og dirigenter.


Oppstartsseminaret 2014
Konkurranse på lørdag kveld -
 
Konkurranse på lørdag kveld - "flertallet bestemmer".
 
Fullt av publikum til avslutningskonserten på søndag.
 
Fullt av publikum til avslutningskonserten på søndag.
 
Aspirantene, junior- og hovedkorpset spilte helt til slutt - sammen.
 
Aspirantene, junior- og hovedkorpset spilte helt til slutt - sammen.
 

I helgen (29. til 31. august) ble høstens oppstartsseminar gjennomført.  Vi var på Lassa skole.  Her var hovedkorpset sammen fra fredag til søndag for å løse opp musikalske muskler etter en kanskje ekstra lang sommerferie.  Juniorene øvet lørdag og søndag (med overnatting).  Aspirantene kom inn på søndag.

Som vanlig ble det arrangert oppstartsseminar for skolekorpset andre helgen etter oppstart.  Dette var også i år et overnattingsseminar.  Hovedkorpset møtte opp allerede på fredag kl. 18 og hadde en solid øvingsøkt på kvelden. Musikantene hadde en kjekk kveld, og det ble nok ikke en tidlig kveld på noen. På lørdag formiddag dukket også juniorkorpsmusikantene opp, og det ble med ett livligere i leiren.  Det var noen som ble litt skuffet da de fant ut at dersom de skulle bade måtte de ned til Stokkavannet, eller egentlig var det nok ingen som fant ut det, for da hadde de nok dratt dit.  I alle fall var oppfordringen om å ta med badetøy bare bløff.  Det var jo faktisk også opplysningen i innkallingen om at seminaret var lagt til Jæren – selv om man med litt godvilje kan si at Lassa jo ligger på Nord-Jæren.

Lørdag ble det øvd iherdig hele dagen, og på kvelden var det Taco til middag og underholdning etterpå.  Underholdningen var tilrettelagt av musikantene og av Morten (nei Martin var det visst).  Det er mulig at enkelte av musikantene (og andre) ble noe snurt over at jentene fikk litt lette spørsmål på slutten av konkurransen "5 gutter mot 5 jenter" da det kun var to runder igjen av "flertallet bestemmer"-leken.  Det er jo ikke vanskelig å gjette at flertallet sier ja til spørsmålet om jenter er best – når det samme flertallet er overveiende jenter.  Men mulig at flertallet ikke synes dette var noe problem i det hele tatt.  Det ble kake og etterpå film – Frozen (engelsk tale med norske tekst).

Så sov jo de fleste en godt fortjent natt søvn – for å bli brutal vekket klokka fem på ni av brumlende baryton-lyder og klare klarinett-trudellutter.  De som stod for oppvekkingen hadde ikke noe problem med at dette kanskje ikke var den beste måten å gjøre seg populær på.  Men faktisk så gikk kommentarene mest på at siden de jo var musikere så var det egentlig å forvente at de spilte musikk når de vekker de andre.

På søndagen var også aspirantene der, i alle fal en del av dem.  Her fikk de spille sammen med Ingrid og Sunniva som instruerte både i musikk og historiefortelling.

Seminaret ble avsluttet med en avslutningskonsert, mot normalt en hentekonsert (sikkert ikke den helt store forskjellen).  Stort oppmøte av publikum, selv om det egentlig vel var litt liten plass til publikum (god plass til musikantene).  Aspirantene startet konserten med en spøkelsesfortelling tilsatt spennende lyder og musikk.  Det er mye som kan se annerledes ut når en tenker på skumle ting.  Deretter tok juniorkorpset plass og fremførte flere fine stykker.  Dette lover virkelig godt for fremtiden til korpset, og som det ble sagt fra scenen (eller der musikantene spilte) at bare vent til RM (Rogalandsmesterskapet).  Så var det hovedkorpset sin tur, og selv om vi muligens er noe subjektive her – så var dette en flott oppvisning. Og det er klart at selv om korpset har miste mange seniorer så er dette et orkester som ikke har tenkt å hvile på laurbærene sine - men jobbe på og spille fletta av andre korps. Dette låt bra – etter kun fire øvinger og en intensiv helg.  En slik helg er selvfølgelig veldig viktig for korpset, og det blir en slags kick-start på sesongen.  Det er en flott gjeng med musikanter som jobber hardt sammen og som har et flott sosialt samvær.  Lassa skole er jo ikke så langt hjemmefra, men her er vi sammen og det kunne like gjerne vært helt ut på Jæren (bortsett fra at det jo er lettere for foresatte å hente).

Da er det bare å oppsummere – et flott og utviklende helg, med et imponerende avslutningsnummer hvor hele korpset, hoved-, junior- og aspiranter, spilte "Spania" sammen – til trampeklapp og da-capo (det betyr om igjen).  Takk for innsatsen gutter og jenter.  Og takk til dere som stilte opp for å hjelpe til, dirigenter, instruktører, kjøkkenhjelp, vaskehjelp og overnattingsvakter.

(Tekst og foto: Gregar)