• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Julekonserten 18. desember
    - Kransekakelotteriet i desember
    - Madlamark Skolekorps spiller på Gosen Skole sitt julemarked
    - Julegranen tent
    - Operasjon Hillevåg Hekk flott gjennomført
    - Vel gjennomført Loppemarked
    - Gosen skole feier 40 år
    - Korpset spiller for Oilers
    - Oppstartsseminaret 2014
    - Nytt semester i gang
    - Korpstur til Trondheim
    - Hovedkorpset er klar for tur og NM
    - Juniorkorpset avslutter for sommeren
    - Hovedkorpset forbereder seg til NM
    - Madlamark Skolekorps spiller for Madla IL
    - 17. mai 2014
    - Kransekakelotteriet - del 2
    - Kransekakelotteriet i mai
    - Aspirantopptak 2014
    - Opptak av nye aspiranter
    - 1. mai
    - Seminar på Nærbø
    - Medaljeball
    - Aktiviteter våren 2014
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Korpset trenger seg fram i gatene i Stavanger - Folketoget er i gang.


17. mai 2014
Da stiller vi opp for Barnetoget.
 
Da stiller vi opp for Barnetoget.
 
Så er Barnetoget i gang.
 
Så er Barnetoget i gang.
 
Spente før Folketoget starter.
 
Spente før Folketoget starter.
 

Årets 17. mai startet som vanlig med tidlig oppmøte ved Gosen skole, marsjering i gatene, flaggheising ved Madlamark skole og frokost. Deretter var det barnetog og spilling i Madlaleieren. Våre russ deltok og det satte vi pris på. I år var Madlamark Skolekorps også invitert til å være med i Folketoget, og der stilte vi også opp. Det var god stemning i flott vær og med masse publikum. Vi var spesielt imponert over juniormusikantene - det er ikke verst å delta i tre tog på en dag når man er så ung. Vel blåst alle sammen!

Dagen opprant litt overskyet, men med brukbar temperatur.  Det er skolekorpsene som vekker opp bydelen så vi var på plass ved Gosen skole før klokka syv - friske og opplagte - i alle fall de aller fleste.  Stavanger Aftenblad var også tidlig ute og hadde visstnok vært over hele byen for å finne et skolekorps som var oppe og klare. Det var vi, og det ble tatt bilder av korpset samt utført et lite intervju med Marit. Det ble til og med video på Aftenbladets hjemmeside - allerede før barnetoget var i gang!  Det var kjekt. Marsjeringen ble anført av fanebærer Asbjørn, flankert av to flaggbærere, som førte korpset rundt i bydelen for å spre flotte morgentoner og -rytmer samt for å nå fram til flaggheisingen på Madlamark skole klokka åtte.  Litt planlegging må til,  men litt må kunne overlates til omstendighetene. Ruten korpset marsjerer er en overraskelse for musikantene - og for den saks skyld også for de tre foran med fane og flagg.  I år ble det også litt offroad-marsjering da det ved ankomst til Madlamark skole viste seg at siste del av valgt kurs gikk over litt plen og fotballbane. Men, det fikset vi greit og ankomsttidspunktet var helt perfekt: Vidar fikk klargjort flagget (behørig overlevert av Anniken) et minutt før flaggheising kl. 08:00.  Maren spilte revelje under flaggheisingen som ble etterfulgt av at korpset spilt nasjonalsangen.

For ordens skyld kan det opplyses om at korpsuniformen inkluderer slips eller sløyfe - som har en tendens til å falle av under marsjering. Derfor har vi noen voksne som går bak korpset for å plukke opp slips, noter, noteklyper - og i et tilfelle - en tromme (det var bare en skrue løs den gangen).

Så var det frokost.  Her var det dekket på til et gigantisk frokost-lag.  Foreldrene til de eldste i korpset hadde stelt i stand rundstykker og drikke.  De hadde ikke vært så flinke til å gi beskjed om at de faktisk kom til å stille med mat - selv om alle jo gjorde det.  Det var en risiko som frokostkommiteen ikke kunne ta, og kompenserende tiltak ble å skaffe mer mat.  Så det ble nok (også til et flott pausemåltid på øvelsen mandagen etter).

Klokka ni var det oppstilling til barnetoget, noe som gikk relativt greit, med avmarsj kvart over ni. Nå var også de fleste av våre russ med oss. Det virket som om noen av disse var litt trøtte - enda vi hadde møtt opp mye tidligere enn dem ;-). Barnetoget går fra Madlamark skole til Madlaleiren, og hele bydelen stiller opp og følger med på toget. Det er vel ikke så mye å si om barnetoget, det gikk av stabelen som vanlig uten noen problemer eller oppstandelse - også været var greit - verken sol, regn eller vind. I Madlaleiren spilte alle korpsene sangen som er laget for 200 års jubileet samt tre vers av nasjonalsangen. Korpset marsjerte så til området hvor kransekakeloddsalget var og spilte for loddselgere og -kjøpere.  Kransekakeloddsalget er beskrevet i egen artikkel da det er en veldig viktig aktivitet for korpset.

Så var det pause noen timer.

I år skulle korpset være med i Folketoget, og vi hadde tenkt å være klare i utløpet av Kirkegata rundt klokka fire. Og det var vi jo. Fullt korpsoppmøte i Folketoget er alltid litt vanskelig å få ordentlig til.  De fleste av musikantene (og lederne) er jo aktive og ofte med i flere lag og foreninger, og det er ikke alltid like lett å velge hvilke som skal prioriteres.  Russen hadde også et vanskelig valg, i og med at det jo var eksamen på mandag. Men, vi hadde et godt korps med god dynamikk - mye takket være to taktfaste tubaspillende russefedre (Steinar og Vidar) :-)

Etter hvert ble det til at vi skulle trenge oss sammen med mange andre ute på torget.  Her ble det etter hvert en høylydt diskusjon med et av byen store dansestudioer for å få passere midt igjennom dem. Høylydt var det fordi diskusjonen ble gjennomført rett ved et heller kraftig høyttaleranlegg på rimelig full styrke.  Tror muligens dans også kan være skummelt for hørselen, ikke bare korpsmusikk.  Så det gikk jo greit det også.  Vi var nr. 63, og de var nr. 69 og sikkert flere hundre dansere. Så kom vi oss av gårde -  og det var til tider trangt (lurer på hvordan publikum tror vi skulle klare å komme fram - kanskje de rett og slett ville stoppe oss fordi vi spilte så fint?).  Det var titusener av dem, og de trengte seg fram rundt løypa vi marsjerte.  Flaggbærerne (en dame og en mann) måtte til tider dytte folk vekk og passe på at bein og fingre ikke  kom i veien for marsjerende føtter. Men, for all del, det er jo utrolig artig å gå i dette toget med så mange mennesker som ser på, selv om det jo er mange en ikke kjenner - faktisk de aller fleste.  Folketoget ble avsluttet i Bjergsted.  Her ble vi bedt om å trekke så langt mot konserthuset som mulig - men det fikk jo ikke musikantene med seg, så da en stram politimann holdt opp en hånd og sa "Holdt!" så stoppet korpset med militær presisjon, og tredte av (i sikker retning).

Da var 17. mai over for i år.  Godt vær, behagelig tog-temperatur og masse folk. Det gikk bra kan vi oppsummere med. Musikken vår var nok også som vanlig av høy klasse :-)

Se også http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavanger/Na-er-17-mai-i-gang-3420819.html#.U3icK_M4XKM

(Tekst: Gregar og Øyvind; Foto: Gregar)

 

17de mai 2014  

Oppstilling på Madlamark Skole
Oppstilling på Madlamark Skole
Da gjør vi oss klare
Da gjør vi oss klare
Avmarsj
Avmarsj
På Madlamark Skole
På Madlamark Skole
I Madlakrossen
I Madlakrossen
I Madlakrossen
I Madlakrossen
På vei til Madlaleiren
På vei til Madlaleiren
Her er vi i Madlaleiren
Her er vi i Madlaleiren
I Madlaleiren
I Madlaleiren
I Madlaleiren
I Madlaleiren
I Madlaleiren
I Madlaleiren
Trommiser i Madlaleiren
Trommiser i Madlaleiren
Fremdeles i Madlaleiren
Fremdeles i Madlaleiren
Klar for å marsjere uta av eksersersplassen
Klar for å marsjere uta av eksersersplassen
I Madlaleiren
I Madlaleiren
Spiller for kransekakeloddsalget
Spiller for kransekakeloddsalget
Gjør oss klar for folketoget
Gjør oss klar for folketoget
I byen
I byen
I byen
I byen
Inn på torget
Inn på torget
Inn på torget
Inn på torget
Oppsamlerene i Folketoget
Oppsamlerene i Folketoget