• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Julekonserten 18. desember
    - Kransekakelotteriet i desember
    - Madlamark Skolekorps spiller på Gosen Skole sitt julemarked
    - Julegranen tent
    - Operasjon Hillevåg Hekk flott gjennomført
    - Vel gjennomført Loppemarked
    - Gosen skole feier 40 år
    - Korpset spiller for Oilers
    - Oppstartsseminaret 2014
    - Nytt semester i gang
    - Korpstur til Trondheim
    - Hovedkorpset er klar for tur og NM
    - Juniorkorpset avslutter for sommeren
    - Hovedkorpset forbereder seg til NM
    - Madlamark Skolekorps spiller for Madla IL
    - 17. mai 2014
    - Kransekakelotteriet - del 2
    - Kransekakelotteriet i mai
    - Aspirantopptak 2014
    - Opptak av nye aspiranter
    - 1. mai
    - Seminar på Nærbø
    - Medaljeball
    - Aktiviteter våren 2014
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 
Aktiviteter våren 2014
 

Året 2014 kom over oss som og med en vind.  Plutselig er vi nesten midt i en hektisk korpstermin.  Vi brå-startet året med seminar, og siden har det gått slag i slag.  Snart står Rogalandsmesterskapet for døren for juniorer og aspiranter, mens hovedkorpset skal til med den spennende oppgaven å lage CD. Det blir som vanlig marsjering i gatene i mai, og også i år skal vi delta i NM.  Det blir korpstur opp til Trondheim hvor vi skal være med på musikkfestivalen som feirer at Norges grunnlov er 200 år.

Vi startet opp etter nyttår med første øving på mandag 6. januar.  Året startet for mange av oss uventet raskt opp med seminar på Gosen Skole allerede første helgen etter oppstart. Det var rett i gang med å øve inn repertoaret til Rogalandsmesterskapet.  Da seminaret ble holdt på Gosen var dette ikke noe overnattingsseminar.

Nyttårskonserten planlagt for Gosen skole, ble avlyst.  Dette er en vanskelig oppgave, spesielt da den normalt er blitt gjennomført på dagtid, og ikke alltid like lett for skole å få det til heller.

I januar ble Medaljeballet gjennomført med stil på Madla Bydelshus.  I februar var flere av musikantene med på Gosen Revyen, og (noe sent i henhold til statuttene) ble Årsmøtet avholdt 3. mars.  Her ble styret markert fattigere i og med at Vidar Nornes gikk av som formann og ut av styret, uten forkleinelse for de nyinnvalgte styremedlemmene.  Turkommiteen fikk også anledning til å presentere sommerens tur til Trondheim og NM for skolekorps.

I februar startet også aspiranten opp med samspill på mandagene.  Her får de spille sammen en time som et orkester sammen med egen instruktør.

Rogalandsmesterskapet for Skolekorps går av stabelen 7. til 9 mars.  Her deltar ikke hovedkorpset i år. Madlamark Skolekors stiller allikevel sterkt med juniorene og flere solister og et ensemble.  Aspirantene er også invitert til å delta på samspillseminar.

I og med at mange skoleklasser drar på tur samme helgen deltar (som nevnt ovenfor) ikke Hovedkorpset på årets Rogalandsmesterskap for Skolekorps i Bjergsted.  Men i stedet blir det innspilling av CD.  Hovedkorpset har øvd inn repertoaret for RM, og er godt i gang med NM programmet.  Det er også tatt fram noe gammelt og flott som korpset har spilt tidligere.  Dette skal tas opp og festes til CD. CD innspillingen vil pågå over to kvelder, i Lille Konsertsal i Bjergsted – torsdag 20. og fredag 21. mars. Det er oppmøte kl. 17:15 begge dager, og vi er ferdig i «studio» kl. 21:00. Dessverre er det bare Hovedkorpset som kan være med på dette, godt hjulpet av instruktørene.

Musikken fra CDen (eller i alle fall noe av den) skal Hovedkorpset også spille under en konsert som arrangeres sammen med Stavanger Musikkorps av 1919.  Konserten skal holdes søndag 30. mars i Lille Konsertsal, Bjergsted.  Det er oppmøte kl. 17:00 og konsertstart kl. 18:00.

Da er vi allerede snart i mai, og det skal marsjeres og marsjene for marsjering i gatene og 17. mai må øves inn i god tid.  Og med så sen påske som vi har i år, er det ikke god tid.  Det blir mange dager uten øving i de nærmeste ukene før 1. mai.  Og vi må også øve på marsjering.  Det skjer jo ute i biltrafikken, rundt i bydelen.  Musikantene må jo naturlig nok ha oppmerksomheten på spillingen, så det er viktig at noe stiller opp og går foran og bak korpset for å holde trafikken noe i tøylene.  Her oppfordres de som har anledning til bare å stille opp på øvingene. Vi vil komme tilbake til hvilke dager det blir øving på marsjering, siste mandag i April og mandagene i mai før 17. er nok sannsynlig.

I forbindelse med 17. mai blir det jo også kranskakebaking og loddsalg.  Her er alle foresatte med å bidrar til lang tradisjon i korpset. Det lages noe flotte og gode kransekaker, og det er en veldig bra inntekt til korpskassen.

Så starter oppladningen til NM.  Det er seminar på Gosen (ikke overnatting) helgen 13. til 15. juni.  Så drar vi på kombinert korpstur og NM til Trondheim 23. juni.  Turen går vi Førde (hvor deltar på St Hans feiring) og Ålesund, til Trondheim.  I Trondheim deltar vi på Festival 2014. I 2014 er det 200 år siden Norge fikk grunnloven sin. Dette skal musikkorpsene i Norge feire! 2014-festivalen skal vi vise hvor viktig korps er for norsk kultur og tradisjon. Hjem igjen blir det en lang tur med bare en natts opphold i Tønsberg.

Så er nok alle klar for sommerferie.

 

(Tekst: Gregar)