• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Julekonserten 18. desember
    - Kransekakelotteriet i desember
    - Madlamark Skolekorps spiller på Gosen Skole sitt julemarked
    - Julegranen tent
    - Operasjon Hillevåg Hekk flott gjennomført
    - Vel gjennomført Loppemarked
    - Gosen skole feier 40 år
    - Korpset spiller for Oilers
    - Oppstartsseminaret 2014
    - Nytt semester i gang
    - Korpstur til Trondheim
    - Hovedkorpset er klar for tur og NM
    - Juniorkorpset avslutter for sommeren
    - Hovedkorpset forbereder seg til NM
    - Madlamark Skolekorps spiller for Madla IL
    - 17. mai 2014
    - Kransekakelotteriet - del 2
    - Kransekakelotteriet i mai
    - Aspirantopptak 2014
    - Opptak av nye aspiranter
    - 1. mai
    - Seminar på Nærbø
    - Medaljeball
    - Aktiviteter våren 2014
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 

Seminar på Nærbø
Høyland Skule, på Nærbø
 
Høyland Skule, på Nærbø
 
Et knippe unge og dyktige musikere, Anne, Marte og Johanne
 
Et knippe unge og dyktige musikere, Anne, Marte og Johanne
 
Juniorkorpset i gang
 
Juniorkorpset i gang
 

Helgen 7. til 9. mars dro skolekorpset til Jæren på Seminar, til Høyland Skule på Nærbø.  Hovedkorpset var der fra fredag til søndag og øvde på stykker for CD innspillingen og for NM.  Juniorkorpset var fra lørdag til søndag og øvde på stykkene de skal spille i Rogalandsmesterskapet.  Som avslutning var det hentekonsert.

Det var meningen at korpset skulle øve før RM, men i og med at hovedkorpset ikke deltar i konkurransen ble det øvd på stykkene som skal brukes på CD innspillingen. Dette er jo en del mer enn det det var plan å bruke i RM.  Det skal brukes både RM repertoaret, stykker som er brukt av korpset ved tidligere anledninger (f.eks. "Vidda" av Ole Edvard Antonsen) og NM musikken.  Det ble derfor en intensiv helg.

Seminaret ble holdt på Høyland Skule, i Hå kommune.  Detter er midt ute på Jæren, Norges spiskammer, og Hovedkorpset møtte opp på fredag ettermiddag.  Skolen ligger noen kilometer sør for Bryne, rett ved hovedveien, før en kommer til Nærbø.  Det ble en hektisk oppstart med litt tull med nøkler som ikke passet og at det nok også ble litt hektisk å komme fra Madlamark til langt utpå Jæren i tide.  Men det må vi jo klare.  Pål Ove (gamle dirigenten vår) hadde tatt seg turen fra flatlandet på Østlandet til flatlandet på Vestlandet denne helgen for å hjelpe til med å holde styr på nøklene, og som instruktør.  Skolen (eller skulen, ettersom Hå er en nynorsk kommune) var grei den.  Romslig med bra uteområder, og en gymsal som det låt fint i.

Hovedkorpset kjørte rett i gang med øving, bare de såvidt hadde kommet.  Det var ikke tid til å pakke ut eller finne seg et sted å sove - det kom etterhvert.  Og etterhvert ble det også pølsemiddag stelt istand av frivillige foresatte.  Det bør rettes en stor takk til de som (ofte gang på gang) stiller opp for å hjelpe til på disse seminarene.  På et slokt seminar lærer korpset mer enn på mane ukers normal øving, og det vil ikke være mulig å holde disse uten noen som order mat, vaske og passer på.  Her oppfordre vi foreldre til å bli med.  Jo flere som deler, jo mindre arbeid blir det.

Det ble nok en sen kveld for end del musikanter på fredag.

På lørdag morgen kom også juniorene til Jæren.  De skulle øve inn musikken for Rogalandsmesterskapet helgen etter. Selv om det ble noe pauser, ble det nok en dag med øving på lørdag.  Lørdagskveld med taco middag og hyggelig samvær var vel fortjent og kjærkomment.  Hyggelig samvær holdt igjen på til langt på natt, så det er nokså nok en gjeng i nokså god form dette her, selv om det nok for en del ble en tung søndag.  Flere musikanter kunne observert løpende rundt skolen for å våkne opp under øvingen på søndag.

På søndag var det rester til lunsj, og det var en sulten gjeng.  None be litt skuffet over at det fort ble slutt på den gjenværende tacoen fra kvelden før, og måtte ta til takke med noen halvvarme pølser.  Men det gikk ned det også. Øvingen skulle i gang igjen raskt, det var mye som skulle finpusses, så det ble ikke mye tid til å rydde opp rommene, men til slutt fikk vi nå vasket ut de også.

Klokken tre var det klar for hentekonsert, og her hadde Martin tenkt å at hovedkorpset skulle spille alle stykkene de hadde øvd på, og det gjorde det.  Men først spilte juniorkorpset opp med RM musikken.  Og det lover virkelig godt for en flott innsats.  Det er (nesten sagt som vanlig) noen fine musikanter, og det er helt imponerende hvor mye de har klart å få til siden flesteparten av de faktisk ikke startet i juniorkorpset før i fjor sommer.

Konserten til Hovedkorpset var delt i to deler.  Først fire stykker med korpset, så de tre solisten som deltar på RM, så tre stykker til med hovedkorpset.  Maren hadde en flott solo i stykket "Vidda", virkelig vakkert, og i pausen mellom stykkene til hele hovedkorpset spilte Guro, Anne og Johanne hvert sitt soloinnslag, på henholdsvis klarinett, baryton og saxofon, som de deltar i RM med.  Dette må bare være musikanter på et høyt nivå.

Før konserten var Gregar observert bærende rundt på en søppelpose, uten at det så ut til at ans samlet opp noe særlig med søppel.  I pausen - som jo egentlig ikke var noen pause da hovedkorpset satt på plassene sine hele tiden - ble det klart hvorfor søppelpose.  Opp av den om det en blomst fra foreldre og korps til Vidar.  Vidar jo abdisert som formann i styret og er nå ute av styret - etter syv år som formann.  Men, det ble jo klart at han nok ikke er helt ferdig med korpset.  Han hadde (og ar nok) fremdeles noe på hjertet, og vi vil nok se han rotende rundt i instrumentrommet og sittende på krakken med tubaen sin - noen år til.  I alle fall var det vel en altfor liten gest til en som har brukt så mye tid og gjort så mye for korpset i en korpsalder (som jo er ni år). Men han får jo lov til å jobbe videre med oss.

Etter en konsert som totalt varte opp mot en og en halv time, kan en oppsummere at korpset (både junior og hoved) holder en absolutt topp klasse, og det er bare å glede seg til CDen og neste konsert 30. mars.  En stor takk rettes også til dirigenter og instruktører som stiller opp i helgene for å gjøre korpset bedre, også Pål Ove som tok turen fra Østlandet.  Og so nevnt over, til de foresatte som møtte opp, laget mat, passet på om natten og ryddet opp.

(Tekst og foto: Gregar)