• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Julekonserten 14. desember
    - Førjulstid i korpset
    - Konsert til minne for Alf Johan Aareskjolds Minnefond
    - Tenning av Julegranen ved Madlamark Kirke
    - Høstseminar
    - Loppemarkedet vel gjennomført
    - Overnattingsseminar
    - På korpstur
    - Eksamenskonsert og NM Seminar
    - Korpsturen 2015 - oppdatering
    - Avslutningskonsert for Juniorkorpset
    - Velkomstseminar for nye aspiranter
    - Syttende mai 2015
    - Kransekakebaking og Loddsalg
    - Madlamark Skolekorps på Madlamark Skole sin 60års dag
    - Første mai 2015
    - Korpset øver til RM
    - Korpsturen 2015
    - Madlamark Skolekorps Anno 2014
    - Nytt år
    - Medaljeballet 2015
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Klart for åpning - Madlamark Skolekorps spiller opp


Loppemarkedet vel gjennomført
Fredag kveld. Loppene er på plass.
 
Fredag kveld. Loppene er på plass.
 
Auksjone holder på folket
 
Auksjone holder på folket
 
Vidar og Henrik i gang med auskjonen
 
Vidar og Henrik i gang med auskjonen
 

På lørdag 17. oktober ble det tradisjonelle loppemarkedet til Madlamark skolekorps gjennomført, som vanlig på Gosen skole.  Som vanlig var det levering av lopper på fredagen før, med åpning for publikum på lørdag klokken 11.  Korpset spilte før åpning, og kafeteriaen var også åpen for de som ventet på å komme inn.  Det var auksjon klokken 12.  Nok et suksessfullt arrangement med en god inntjening.

På fredag 16. oktober kl. 18:00 åpnet vi dørene til gymsalen på ‘hjemme’ på Gosen for å ta imot loppene. Loppemarked komitéen hadde da allerede jobbet lenge med forberedelser, og det var jo også hentet og tatt i mot en del lopper allerede.  Musikanter, og en del foresatte, hadde vært ute i bydelen (og litt utenfor) for å levere invitasjoner til loppemarkedet, og henge opp oppslag i butikker.  Men på fredag kveld var vi klare til å ta i mot, og hente. Etter at vi fikk litt hjelp fra skolen, fikk vi også opp porten slik at vi kunne ta imot biler helt inn til gymsalen.  Med god innsats fra salgsstyrken ble alle loppene satt på plass, og kafeteriaen klargjort for morgendagen. Det ble også i år en mengde lopper.

Lørdagen innfant seg med et flott høstvær.  Sol fra nesten skyfri himmel, men trærne kledd i flotte høstfarger. Etter hvert ble dette fine bakteppet for markedet supplert med den liflige duften av kaffe og kaker (og laper som er en spesialitet i forbindelse med loppemarkedet og som vi lager og selger i tillegg til lapper).  Pølser var trekt og på plass i beholdere for anledningen lånt av Norsk Folkehjelp. Og da var det bare å åpne kafeteriaen for de som allerede hadde begynt å stille seg i kø – vel, egentlig var vel de som sto i kø såpass ivrige at de ikke hadde anledning til å forlate plassen sin for en kopp kaffe, men det ble i alle fall godt besøk i kafeteriaen allerede fra første stund.  Korpset laget sp en god stemning utenfor før dørene ble åpnet.  Opptil flere av musikantene skulle også på en samling i regi av KiS (Korpsene i Stavanger), så det var en travel dag.

Klokken 11:00 – sharp – åpnet dørene og folket, eller kundene, strømmet på.  Det ble som vanlig en hektisk affære, med masse mennesker og mye god handel.  Etter en time var det fremdeles god handel rundt bordene og masse mennesker i lokalet. I år hadde vi litt lettere for å se hvem som var selgere og hvem som var kunder, da vi (i alle fall mage av oss) hadde på oss gule vester.  Et godt forslag.  Klokka 12:00 var det i gang med auksjonen.  Vidar har nå denne oppgaven i sin hule hånd, og selv om han nok skulle vært et annet sted, var det en super auksjonarius som drev auksjonen fra den ene godbiten til den andre. Hjelp fikk han av Henrik, og etter hvert Kine og Anne. Her var det mange gode kjøp.

Som vanlig avsluttet vi med posesalg.  Det vil si at ved kjøp av ne pose til 30 kroner, kunne posens eier da fylle den til randen med godsaker fra bordene.  Det er nok her en foreldre skulle gjerne sett at avkommet hadde vært et annet sted – men det ble nok en del fine gaver og annet i disse posene – kanskje til jul, eller til en venn – hvem vet hvor de flotte tingene som kan bli plukket opp her ender.

Så var det slutt.  I alle fall var det slutt på kundene, og det var bare å pakke ned og rydde opp.  Det ble jo en del igjen som forhåpentligvis kommer andre til glede, og det ble litt laper, brus og kaffe også på selgerne før alt var pakket ned, levert vekk og gymsalen ryddet. Dette er en stor sosial begivenhet, og alle som kan av foresatte, og det er de fleste, deltar.  Her dukker faktisk hele familier opp for å være med.  Det er en flott innsats.  Kafeteria gjengen hadde det meget travelt, og stod på med stinn brakke hele tiden.  En flott innsats noe som også vistes igjen i kassen.

Loppemarkedkomitéen, og styret vil takke seg selv, og alle som var med og bidro til et suksessfullt loppemarked.  Det ble det beste hittil.

 

(Tekst og foto: Gregar)