• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Julekonserten 14. desember
    - Førjulstid i korpset
    - Konsert til minne for Alf Johan Aareskjolds Minnefond
    - Tenning av Julegranen ved Madlamark Kirke
    - Høstseminar
    - Loppemarkedet vel gjennomført
    - Overnattingsseminar
    - På korpstur
    - Eksamenskonsert og NM Seminar
    - Korpsturen 2015 - oppdatering
    - Avslutningskonsert for Juniorkorpset
    - Velkomstseminar for nye aspiranter
    - Syttende mai 2015
    - Kransekakebaking og Loddsalg
    - Madlamark Skolekorps på Madlamark Skole sin 60års dag
    - Første mai 2015
    - Korpset øver til RM
    - Korpsturen 2015
    - Madlamark Skolekorps Anno 2014
    - Nytt år
    - Medaljeballet 2015
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 2 105 893

 

 

 



Korpset, under dirigent Martin Kinn, spiller på Gosen Skole sitt Julemarked.


Førjulstid i korpset
På strøget, Gosen Skole
 
På strøget, Gosen Skole
 
Her der det behørig dokumentert at det ikke er noe juks med trekningen av høstlotteriet - på Kjøkkenet, Gosen Skole
 
Her der det behørig dokumentert at det ikke er noe juks med trekningen av høstlotteriet - på Kjøkkenet, Gosen Skole
 

Det nærmer seg jul og vi er inne i en travel tid, også for musikanter og de glade hjelpere i Madlamark Skolekorps. Nesten alle var med på å bake kransekaker eller solgte lodd på Madla Amfi, korpset spilte og laget en god atmosfære rund julemarkedet på Gosen og musikantene har solgt lodd rundt omkring i nabolaget. På mandag 14. desember er det julekonsert i Madlamark kirke, og som vanlig spiller korpset under gudstjenesten i Madlamark kirke på julaften.  Rett over nyttår møter mange av oss opp for å telle varer på Madla Handelslag og dagen etter, Mandag 4. januar er det oppstart for 2016.

Første uken i desember ble det jobbing med kransekaker.  To lange kvelder med baking på skolekjøkkenet på Gosen skole resulterte i 150 velsmakende kransekaker.  At de er (eller for vår del var) velsmakende kan bekreftes – det tok ikke så mange dagene etter at en kake ble vunnet før den var borte.  Men det var å foregripe begivenhetene – de, kransekakene altså – ble jo loddet ut i løpet av fire dager på Madla Amfi.  Det gikk unna også i år og det ble solgt lodder for rundt 55 000 kroner, noe som er litt bedre enn før jul i fjor. Det ble noen kaker til overs. Noen er solgt (slik at inntekten la på seg med et par tusen) og resten skal være overraskelser på konserten i Madlamark Kikre på 14. desember, skjønt i og med at det kommer fram her, er det jo ikke så mye av en overraskelse.  Iallfall, ta vare på loddseddelen dere får ved inngangene. Som vanlig var det godt og hard arbeid både blant bakerne og loddselgerne.

Både før desember satte inn og de første ukene i desember har de fleste av musikantene lusket rundt i hjemmet med loddbøkene for å fravriste foreldre, søsken og annen familie og venner noen slanter slik at de kan være med å vinne en del flotte premier i korpsets høstlotteri.  Noen har etter sigende vært ute i gatene og solgt, og det er jo det som er meningen.  Her skal musikantene teste ut beina sånn halvveis fram til marsjeringen 17. mai, og nabolaget skal får anledning  til å støtte det flotte skolekorpset vårt. Gevinstene er nå trukket, men jeg skal ikke gjengi hvem som har vunnet her, av to grunner – først så ville det ødelegge spenningen på mandag, dessuten holder loddkomiteen resultatet hemmelig.  Men midt under konserten på mandag 14 desember blir det klart hvem som har vunnet.  Muligens korpset tar seg en pause, slik at vi finner ut hvem som er årets vinnere.

Det er også en tradisjon at det holdes Julemarked på Gosen skole før jul, og en like god tradisjon at Madlamark Skolekorps får opp stemningen med å spille jule- og andre stykker på strøget i forbindelse med denne sammenkomsten.  Det er nokså mange elever, lærere og foresatte som er i gang på dette julemarkedet og hvert klasserom er omdefinert til et slags marked hvor de merkeligste ting blir lagt ut for salg, og forskjellige aktiviteter tilbys.  Det er nokså mye aktivitet, høyt støynivå og generelt virvar.  De enkelte klassene samler penger inn til klassekassene sine, og det er fullt av mennesker over alt.  Noen har til og med slått seg ned for å høre på korpset, selv om nok de fleste haster fobi – og tilbake.  Men vi er nok alle enige om at julemusikken fra skolekorpset setter prikken over i-en for denne førjulsbegivenheten på skolen.

Som det har komment fram av det ovenfor, skal korpset ha en førjulskonsert i Madlamark kirke på mandag 14. desember.  Her spiller både junior korpset og hovedkorpset hver for seg, og det blir kanskje en feiende flott avslutning med samspill av begge korpsene.  I løpet av konserten blir det anledning til å forfriske seg på kaffi, kaker, saft og lapper. Vi finner ut hvem som har vunnet i høstlotteriet og bli helt til slutt, for da blir det en overraskelse – i alle fall på noen heldige.  Så dette er et arrangement det er vel verdt, eller helt nødvendig å få med seg.  I bare for musikantene, men også for foresatte, søsken, venner og naboer.  Eller, egentlig bør alle som kan, få med seg dette.

Det samme kan en vel sik om gudstjenestene på Julaften.  Og der er det nokså mange av bydelens beboere som deltar.  Det gjør også Madlamark Skolekorps, hvert år, på begge gudstjenestene. Det er nok her vi har mest publikum som ikke er familie eller venner.  Det setter også en fin ramme rundt julefeiringen. De av musikantene som skal spille på Julaften (ikke alle har anledning), kommer sammen i dagene før selve dagen for å finjustere på julesangene.

Så tar vi oss en velfortjent uke eller så med ferie.  Første sammenkomst på nyttår, er at vi møter opp mannsterke og hjelper Madla Handelslag med å telle varer på søndag 3. desember.  Dette er en unik anledning til å få et dypere innblikk i varesortimentet til Handelslaget og være med på en god dugnad for korpset.  På mandag 4. desember er det oppstart for øvingene i 2016.

 

(Tekst og foto: Gregar)