• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Julekonserten 14. desember
    - Førjulstid i korpset
    - Konsert til minne for Alf Johan Aareskjolds Minnefond
    - Tenning av Julegranen ved Madlamark Kirke
    - Høstseminar
    - Loppemarkedet vel gjennomført
    - Overnattingsseminar
    - På korpstur
    - Eksamenskonsert og NM Seminar
    - Korpsturen 2015 - oppdatering
    - Avslutningskonsert for Juniorkorpset
    - Velkomstseminar for nye aspiranter
    - Syttende mai 2015
    - Kransekakebaking og Loddsalg
    - Madlamark Skolekorps på Madlamark Skole sin 60års dag
    - Første mai 2015
    - Korpset øver til RM
    - Korpsturen 2015
    - Madlamark Skolekorps Anno 2014
    - Nytt år
    - Medaljeballet 2015
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 2 105 795

 

 

 Storslått avslutning


Høstseminar
Godt med publikum
 
Godt med publikum
 
Siste finpuss før konserten
 
Siste finpuss før konserten
 
Må se litt på notene
 
Må se litt på notene
 

I helgen var det samling for alle i Madlamark Skolekorps, men seminar på Gosen Skole. Hovedkorpset møtte allerede på fredag, med seminar hele helgen.  Juniorkorpset hadde seminar på lørdag og søndag, og på søndag kom også aspirantene våre sammen.  Det hele ble avsluttet med en kjempekonsert der alle sammen spilte Spania sammen – til trampeklapp og encore.

Stavanger Open nærmer seg raskt, allerede kommende helg (14. november) skal flere hundre, faktisk tusenvis (i alle fall over et og et halvt tusen) musikanter konkurrere i Stavanger Forum. Total 30 korps konkurrerer i fire divisjoner og to klasser (Brass og janitsjar). Korpsene konkurrerer musikalsk og i opptreden – så dette er show konserter. Som vanlig stiller også Madlamark Skolekorps opp i øverste klasse.  Her er det hovedkorpset som deltar, og i helgen kom de sammen for å gjøre seg klar til konkurransen.  Det var øving fredag kveld, hele lørdag og søndag. Og slik fortsetter det nok utover i uken fram til konkurransedagen.

Også juniorkorpset hadde seminar.  De har noen viktige spilleoppdrag fram mot Jul, og det var mest dette som sto på programmet i helgen.  Men, som dirigent Hilde sa, de er veldig glade i blues, og det ble tid til å øve lit på dette, og også ta et par låter med i konserten på søndag.

Veldig moro er det også med så mange aspiranter som vi har i korpset i å.  Selv om det har blitt noe frafall er det en veldig god gjeng som møttes for første samspill på søndagen.  Det virkelig flott det de klarer å få til etter kun få timer sammen.  Regner med at foreldre og foresatte som hørte de under konserter ble rimelig imponerte.

Nå er det jo nevnt et par ganger allerede over, men altså – på søndag ble seminaret avsluttet med en heidundrende konsert, hvor alle var med.  Det var kake, kaffe og saft til både musikanter og publikum både før og etter konserten.  Stående buffet, men veldig gode kaker. Da det nærmet seg konsert var det neste loppemarked stemning i (eller utenfor) gymsalen på Gosen.  Det strømmet på med publikum. Og etter en behørlig introduksjon, men oppfordring om å øve press mot enhver politiker for å stoppe det tøvete forslaget om å øke egenandelen på dirigentene og reduser tilsynsvaktene, var det klart for aspirantene.  Det satte en god stemning for konserten, og de har jobbet godt for å lyde så bra.  Juniorkorpset fremførte deretter sin del, likt fordelt på julemusikk og blues.  Som vanlig må en bare være imponert over hvor langt de kommer på de få månedene side høsten oppstart.

Hovedkorpset stilte seg opp litt i utkanten av gymsalen, i og med at de jo i Stavanger Open kommer gående inn på scenen, og det må de jo også trene på.  Sceneshowet ble ikke tatt med men resten av stykkene for konkurransen var nok med.  Temaet er America, eller det ville vesten (og enda lenger vest), og vi kan nå som første nettside informere at på scenen vil vi se kugutter og indianere, med video.  Vi har hatt lit frafall i troppen, eller for en for en av musikantene, nedfall i og med at hun falt ned fa et tre og ødela skulderen.  Det har allikevel ikke stoppet henne i å musisere, så hun har tatt en midlertidig oppgave som slagverker. Vi har også en musikant borte på grunn av hippiebevegelsen og musikalen Hair som settes opp i Bjergsted denne uken. Derfor er det kjempeflott at Førre skolekorps trer støttende til med gode musikere for å hjelpe oss i denne situasjonen.

Som en grand finale fremførte alle musikantene sammen stykket Spania.  Det er jo etter hvert blitt en tradisjon, men like fabelaktig hver gang.  Det var trampeklapp, og stykket ble fremført også en andre gang.

 

(Tekst og foto: Gregar)