• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Nissekorpset spiller på Madla Amfi
    - Julekonsert i Madlamark kirke
    - Førjulskonsert på Madla Amfi
    - Konsert på julemarkedet til Gosen skole
    - Kransekakedugnad høst 2016
    - Generalprøve for Stavanger Open
    - Seminar 4 - 6 november
    - Aspirantene starter med med fellesøvelse
    - Vel gjennomført loppemarked
    - Åpning av 150 års jubileet til Byparken
    - Tur nr.3 i korpspåfriluftstur gikk i dag til Ullandhaugtårnet.
    - Oppstartsseminar - høsten 2016
    - Korpstur til «Festival Tropical» i Almuñécar
    - Ut på tur til Håhammaren
    - Avslutningskonset Våren 2016
    - Ut på tur til Speidermarka
    - Aspirantopptaket 2016
    - Tildelt 25000 kroner til instrumenter fra SR-Bank
    - 17. Mai 2016
    - Kransekaker til 17. mai, 2016
    - Prøvemarsjering og Reportasje på NRK Rogaland før 17. mai
    - Flaskepant Dugnad
    - Første mai 2016
    - Bowling
    - RM Seminar 2016
    - Medaljeballet 2016
    - Varetelling på Madla Handelslag 3. januar 2016
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Medaljegjengen


Medaljeballet 2016
Middagen er i gang
 
Middagen er i gang
 
Og her danses det Polonese
 
Og her danses det Polonese
 

Medaljeballet er en høytidelig tradisjon i Madlamark Skolekorps.  Her møter vi stivpyntede musikanter fra hovedkorpset invitert til en bedre middag av styret i korpset.  Norges Musikkorpsforbund gir ut medaljer for de musikantene som har vært respektive 3, 5, 7 og 10 år som medlem av skolekorpset, og dermed NMF. På lørdag 27. februar ble det ball i Madlamark Kirke og medaljene delt ut til de musikantene med den respektive fartstiden i korpset.  Det var 12 stk. tilstede som fikk medalje.

Dette er festen da styret inviterer musikantene til høytidelig fest.  Musikantene pynter seg i dress og ballkjole, og styret varter opp med flott middag og server musikantene. 

Som oppstart ble vi servert et knippe med bilder fra da de eldste musikantene var yngre og de ynger da ikke var med.  Og enkelte av de deltagende styremedlemmene var mektig stolte av å ha – i alle fall nesten – fått multimediasystemet (prosjektoren) til å virke. Det var også bevegelig lydfilm fra den første korpsturen de som til våren går av med pensjon var med på. 

Middag i år var hjemmelaget asiatiskmat.  Mye av den ble laget hjemme hos Jane tidligere på dagen (derav hjemmelaget) og tatt med til kirken, med ferske vårruller, salat og ris. Som drikke var det farget sprudlevann (brus), og til dessert var det brownies med is (som smeltet men var minst like og for det). Maten falt visst i smak, det ble lite rester til dagen etterpå.  To flotte taler ble det holdt mens vi ventet på dessert, Eirik holdt damenes tale, og Johanne holt herrenes tale, med en liten klage på at det var litt få av den sorten – gutter altsåt.  Anne holdt takk for maten talen etter at alla hadde spiste seg gode og mette.

I år var det 12 tilstedeværende og to som ikke var tilstede som fikk tildelt medalje.  Seks stykker fikk treårs-medalje, som er den en får etter et år i hovedkorpset, det var to som fikk fem-års medalje og to som hadde vært syv år i Madlamark Skolekorps.  De som hadde vært syv år var dessverre ikke tilsted, men for anledningen hadde vi (altså Madlamark Skolekorps) adoptert en musikant fra Førre som har vært medlem i skolemusikken i syv år (og som skal spille med oss i RM), så hun fikk medalje. I år er det også spesielt gledelig (eller kanskje trist) at vi har fire stykker som har vært med helt til pensjonsalderen for skolekorpsmusikanter, og som da får en tiårs-medalje. Rein brøt ut i en spontan takketale med en oppmuntring til de yngre musikantene og takk for årene i korpset.

Da var det klar for Polonesen.  Det er en dans, eller som den blir framført i korpset, en slags fristilmarsjering med tunellgang og tilløp til uregelmessig gange og innlagt hvile.  Litt vanskelig å få med seg hvor dansegruppen beveget seg til enhver tid. Men etterhvert hadde all spising, taler og dans gjort sitt, og det var på tide å takke for seg. Det så ut som om de aller aller fleste koste seg og hadde en fin kveld.

 

(Tekst og foto: Gregar)

Medaljeball 2016