• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Konkurranser
    - Rogalandsmesterskapet 2020
    - Rogalandsmesterskapet 2019
    - Rogalandsmesterskapet 2018
    - Rogalandsmesterskapet 2017
    - Madlamark Skolekorsp i RM 2016
    - RM 2015 vel blåst
    - RM 2014
    - RM 2013
    - RM 2012
    - KM 2011
    - KM 2009
    - KM 2008
    - KM 2007
    - KM 2006
    - KM 2005
    - KM 2004
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Hovedkorpset i gang


Madlamark Skolekorsp i RM 2016
Juniorkorpset i ilden
 
Juniorkorpset i ilden
 
Kyllingseminaret avsluttes med en diger felleskonsert
 
Kyllingseminaret avsluttes med en diger felleskonsert
 
Det er en flott konserthall vi får lov til å jobbe I - her er det Rogalands Ungdomskorps.
 
Det er en flott konserthall vi får lov til å jobbe I - her er det Rogalands Ungdomskorps.
 

Madlamark Skolekorps deltok også i år i Rogalandsmesterskapet for skolekorps, janitsjar, og i første divisjon.  Selve konkurransen ble for Madlamark sin del gjennomført på lørdag 5. mars, 2016.  Både aspirantene, juniorkorpset så vel som hovedkorpset var i ilden. Det er bare for hovedkorps at det blir plasseringer, og i år ble det en flott tredjeplass.  Før konkurransen var både junior og hovedkorpset på Sunde skole, hvor Sunde Skolekorps hadde invitert korpsene i bydelene til konsert.

Det ble en kjempeflott konsert i gymsalen på Sunde Skole på torsdag kveld (3. mars). Sunde Skolekorps hadde inviterer skolekorpsene i bydelen til før-konkurranse konsert. Korspene skal delta i Rogalandsmesterkapet til helgen, og dette er en bra gjennomkjøring.  Juniorkorpset til Madlamark Skolekorps startet opp med å legge listen høyt, men det var bra for det klarte de andre korpsene å nå opp til. Sunde Skolekorps sitt juniorkorps var nestemann ute, for anledning forsterket med musikanter fra Vassøy.  Madlamark skal ha konkurranse på lørdag mens Sunde og Vassøy på søndag, da dette er et Brassband.  Hafrsfjord skolekorps startet delen med hovedkorps. Etter en liten pause, hvor noen benyttet anledningen til å få seg en kake og kaffi, vartet Madlamark opp med klassisk musikk.  Sunde Skolekorps ga oss en forrykende avslutning.  Både Sunde og Hafrsfjord er brass, og stiller i 3. divisjon.  De er dermed ikke direkte konkurrenter, og i selve konkurransen på søndag kom de også veldig nær hverandre på tredje- og fjerdeplass, med respektive 89 og 88 poeng, hvor Sunde trakk det lengste strået og kunne ta hjem pokalen.

I år er det litt (eller en kan vel si fullstendig) mangel på slagverksmusikanter i Madlamark.  Det betydde at det måtte tenkes nytt, og vår eminente Bergenske dirigent hadde så funnet fram noe musikk av en annen, og kanskje mer kjent, musiker, Edward Grieg.  Korpset hadde dermed øvd inn Holbergsuiten. Martin hadde også i siste liten komponerte en hymne til sverdene i stenen ved Hafrsfjord.  Den ble innøvd over noen hektiske timer på fredag kveld og lørdag morgen, og dermed var alt klart til konkurransen.

Mens hovedkorpset forberedte seg i gymsalen på Gosen, var juniorkorpset i ilden i kuppelhallen.  Det ble (vel som vanlig) en flott levert RM konsert av Hilde og juniorkorpset.  Som det ble sagt på fjesboken: Dere er knall goe og vi er stolte av dere. Dommerne hadde en musikalsk vurdering i år: Et korps med god klang og frasering.

Hele lørdagen dagen deltok 28 flotte aspiranter fra Madlamark på kyllingseminaret i Bjergsted. Her hadde de en flott dag med musikalske utfordring og spill og grupper og sammen.  Det hele ble avsluttet med en kjempekonsert i Fartein Valen salen kl. 15:00.  Veldig kjekt og se og høre. Vi som hørte på storkoste oss.

Så var det dags for hovedkorpset, og det ble en flott innsats. Korpset åpnet med hymnen Sverd i Fjell som jo var komponert for anledningen av Martin Kinn for deretter og bli klassisk med fire satser av Holbergsuiten (komponert av en litt mer kjent Bergenser). Som vanlig et vi vel ikke helt objektive, men det var stor enighet om at dette var flott og litt spesielt. Selv om klassisk musikk ikke er så uvanlig i Fartein Valen salen, er det vel ikke så vanlig at det fremføres av skolekorps. Det ble i hvert fall voldsom applaus. 

Vi var spent på hvordan dommeren ville bedømme denne musikken vår, og det var noen spente timer før vi skulle i festkonsert og premieutdeling.  De av musikantene som hørte de andre korpsene i første divisjon var enige i at det var godt nivå, og at det i alle fall ikke ville være noen walk-over for oss. Rogaland Ungdomskorps, med Martin Kinn som dirigent, og med to av våre musikanter, åpenet med en forrykende konsert. Så var det klart for premieutdelingen som startet med juniorkorpsene.  Her er det som nevnt ikke noen plassering, men kommentarer. Deretter var det solister og ensemble, og til topps i eldste klasse, solister, gikk Håvard fra Førre Skolekorps.  Han vant med Baryton, graturlerer. Da var det endelig tid for siste post på programmet, og det ble i år en flott tredje plass i RM for Madlamark Skolekorps i år. Flere av musikantene som hørte flere av korpsene i første divisjon mener at det er veldig høyt nivå i år. Og alle seks korpsene i første divisjon hadde over 91 poeng. Madlamark fikk 93 poeng. Vi gratulerer Våland Skolekorps med første plassen med 95 poeng, og Stangeland med 94.

Etter premieutdelingen var vi som vanlig på Gosen for å høre dommerkommentarer og spise pizza.  Dommerkommentarene var veldig bra.  Det er vel de beste vi noen gang har fått. Se selv. Solistpresentasjonene ble spesielt nevnt, og det ble brukt mange superlativer.  Det ble en koselig kveld.  Og det var også en masse andre mennesker på Gosen denne kvelden, og det viste seg at Martin sitt andre korps skulle overnatte hos oss.  Det er Førre Skolekorps fra Nordfylket.  Og vi fikk anledning til å være publikum mens de tok en gjennomspilling av sitt stykke som de skulle fremføre dagen etter i første divisjon brass.

Etter en strålende flott dag for våre små og store i Konserthuset / Kuppelhallen på lørdag, var det på søndag brasskorpsene sin tur. Vi følte vell at vi på en måte også var med her da våre dirigenter  - Hilde H Dahl med Hafrsfjord Skolekorps og Martin Kinn med Førre Musikkorps. Som nevnt over kom Hafrsfjord på tredje plass i tredje divisjon, men Førre vartet opp med andre plassen i første divisjon.


(Tekst og bilder: Marit og Gregar)
 
Get Adobe Reader  Dommerkommentarene til Hovedkorpset Read file


 Dommerkommentarene til Juniorkorpset Read file