• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Konkurranser
    - Stavanger Open 2019
    - Stavanger Open 2018
    - Stavanger Open 2017
    - Stavanger Open 2016
    - Stavanger Open 2015
    - Stavanger Open 2014
    - Stavanger Open 2013
    - Stavanger Open 2012
    - Stavanger Open 2011
    - Stavanger Open 2010
    - Stavanger Open 2009
    - Stavanger Open 2008
    - Stavanger Open 2006
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 

Stavanger Open 2017
 
 
 
 

Da er det vi vel uten tvil kan betegne som en godt gjennomført Stavanger Open over for denne gang.  Madlamark skolekorps stilts som vanlig opp i første divisjon for janitsjarkorps, og var første korps ut i denne divisjonen. Det var Star Wars som var temaet, og det var uten tvil stjerner som var på scenen i dag. En kjempeflott konsert og det så ut som om musikantene virkelig storkoste seg.  Og det holdt til en førsteplass – både musikalsk for hele korpset, og for solistene.  Gratulerer med en flott konsert og velfortjente seiere.

Det har klart vært mye øving for korpset før denne konkurransen og etter at vi fikk se programmet forrige lørdag har det vært finpussing fram til rett før konserten.  Madlamarks var første korps ute i første divisjon janitsjar i år, og det var en åpning som det virkelig sto respekt av – fra første takt (eller hva det nå var dommeren egentlig hadde skrevet).  Musikantene så ut til å storkose seg, og det var en nær perfekt konsert.  Solistene (vet ikke hvorfor de hette solister da de var en kvartett pluss rytmegruppe – Cantina Band – dro til så det virkelig svingte fra scenekanten, og resten av orkesteret va med og danset i stolene sine.  Det gikk fra opptur til opptur i hele konserten.  Vi fikk også med oss mye av plottet i Sar Wars filmene på lerretet, og det var imponerende å se hvordan filmsnuttene passet til musikken.  Settet ble avsluttet med trampeklapp fra et begeistret publikum.

Så var det å se hva de andre korpsene kunne få til i år.  Vi vet at det er høyt nivå i første divisjon og tett i topp – og Madlamark sin prestasjon var absolutt i toppen. Tilbakemeldingen fra (et muligens subjektivt) publikum var at det kunne se ut som om Madlamark ikke sto noe tilbake for de andre.

Og Madlamark var faktisk helt i toppen skulle det vise seg. Madlamark vant første divisjon for janitsjar korps med 96 poeng, 3 gode poeng foran  andre plass Lura Skolekorps. Så var det solist-resultatet, og der også dro Madlamark hjem seieren med sekstetten Cantina Band.

Ja ja – en veldig god kveld kan en vel si.  Jåtten Skolekors dro hjem seieren for beste sceneshow, og Madlamark dro som vanlig til Gosen for å feire med pizza, brus og dommerkommentarer  – i år en dobbeltseier, en seier som er den første siden 2012, den første konkurransen de nest eldste i korpset var med på.

Takk for en fantastisk dag - Gregar

Stavanger Open 2017  Klikk for å laste ned "Host2017/StvOpen_dommer_2017.pdf"
Diplom og dommerkommentarer