• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Konkurranser
    - Stavanger Open 2019
    - Stavanger Open 2018
    - Stavanger Open 2017
    - Stavanger Open 2016
    - Stavanger Open 2015
    - Stavanger Open 2014
    - Stavanger Open 2013
    - Stavanger Open 2012
    - Stavanger Open 2011
    - Stavanger Open 2010
    - Stavanger Open 2009
    - Stavanger Open 2008
    - Stavanger Open 2006
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Vi får gode kommentarer av dommerne


Stavanger Open 2013
Musikantene lytter og lærer av dommerkommentarene på Gosen skole etter konkurransen.-  her var det også brus og pizza (og litt trøst)
 
Musikantene lytter og lærer av dommerkommentarene på Gosen skole etter konkurransen.- her var det også brus og pizza (og litt trøst)
 

Stavanger Open gikk av stabelen i Stavanger Forum 16. November. Både brass og janitsjar  Skolekorps fra hele regionen konkurrerte i flere divisjoner, både musikalsk og med forrykende sceneopptreden.  Madlamark Skolekorps deltok som vanlig, i første divisjon for janitsjarkorps.  Det er kommet til flere gode korps i denne gruppen i det siste, og i år var det fire korps som stilt i første divisjon janitsjar.  Det ble en hard og jevn konkurranse, og etter at alle poengene var telt opp var det kun ett og et halvt poeng som skilt første og fjerdeplass.  Nylund Skolekorps gikk av med den knepne seieren, fulgt av Våland Skolekorps og med Madlamark på tredjeplass.

Stavanger Open arrangeres årlig av Auglend Skolekorps.  Det er etterhvert blitt et relativt stort arrangement, og som vanlig har de fått til en flott gjennomføring uten (i alle fall for oss) noen problemer.  Det er godt arrangert og i og med at det også handler om sceneopptreden gir det en litt annen ramme rundt ting en andre konkurranser.  Her går arabiske magedansere rundt sammen med figurer hentet ut av eventyrverdenen.  Konkurransen ble avholdt i Stavanger Forum, på Tjensvoll, og både den lille og store salen ble tatt i bruk.  Takk til Auglend for at de klarer og gi korpsene i distriktet dette tilbudet.

Madlamark Skolekorps hadde valgt å fremføre musikk fra Andrew Lloyd Webbers Operafantomet (Phanthom of the Opera).  Det er et avansert stykke, og korpset hadde jobbet lene og hardt med å mestre dette.  Stykket tar oss til Paris, her får vi være med på en auksjon av relikvier fra en svunnen tid.  Bla annet blir en apekatt på en spilledåse auksjonert bort.  Da auksjonarius skal auksjonere bort operaens gedigne lysekroner, føres vi brått tilbake til operahusets storhetstid og en tid før elektrisk strøm.  Det er mørk i salen, bare lyst opp av en masse lys både på scenen og blant publikum.  Fra salen kommer korpset syngende opp på scenen – en lutrygget og dirigent kommer fram.  Korpset – eller nå synes jeg vi skal kalle de orkester – setter i gang med en flott fremføring av Operafantomet.  Vi får oss et lite sjokk da dirigenten viser seg å være selve fantomet, med kraftige og blodige arr i ansiktet. Orgelmusikk flyter utover publikum.  Så er det over, publikum har fått en flott forestilling, med soloer av horn, fløyte, saxofon og orgel.

Dommerne kommenterer flotte soloer, solid fløyte, flott baryton solo, flott sax-solo, flott 1ste horn - og veldig bra slagverk.  Scene dommeren koste seg  på flott teater med alt som hører med formidlet musikalsk med fin scene. Dommerne kommenterte også at intonasjonen ikke er 100 % og at det er litt problem med avstemmingen i mørk brass. Dommerne konkluderer med: «Forestillingen hadde mye for seg, god følelse for musikken og energisk» og «en veldig flott konsert med mange fine enkeltpresentasjoner og i all hovedsak veldig bra samspill».  Dommerkommentarene er lagt ved.

På kvelden var det konsert med Stavanger 1919 med påfølgende premieutdeling.  Det kan nok hende at både musikanter og oss andre hadde store forventninger.  Ettersom vi all var enige om at konserten var veldig bra, var det nok en liten skuffelse at dommerne hadde funnet en del å trekke for i fremføringen.  Det betydde at Madlamark Skolekorps endte på en tredjeplass, ett poeng etter vinneren Nylund Skolekorps.  Denne gangen spilt både Nylund og Våland skolekorps sine stykker med en bedre presisjon en det Madlamark fikk til, og vi gratulerer de med respektivt seier og andre plass.