• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Konkurranser
    - NM 2020
    - NM 2018
    - NM 2015
    - NM 2014
    - NM 2013
    - NM 2011
    - NM 2008
    - NM 2006
    - NM 2005
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Flott konsert


NM 2015
Korpset ankommer Bølgen
 
Korpset ankommer Bølgen
 
Martin tar imot applausen
 
Martin tar imot applausen
 
Oppsummering på Østre Halsen Skole
 
Oppsummering på Østre Halsen Skole
 

Da er NM for skolekorps janitsjar over for denne gang, og Madlamark Skolekorps har nok en gang stilt opp i første divisjon. Det var en flott fremføring som både publikum og musikanter var fornøyd med. Nå holdt det ikke til en topplassering i år, men det ga oss en god erfaring og dommerkommentarene var konstruktive. Hver enkelt leverte en solid prestasjon opp mot sitt aller beste under konkurransen. Vi gratulerer Ulriken Janitsjar med første plass.

Nok en gang har korpset kombinert oppstarten på korpstur med NM i Larvik. Det var avgang fra Gosen rundt kl. 14:00 på torsdag ettermiddag (18. juni). Paukene ble sendt med tilhenger, ellers ble stort sett alt annet, musikanter og instrumenter stuet inn i bussen til Ingvar. Men det var som i fjor og i forfjor Jens som kjørte. Turen gikk først til Skottevik på Sørlandet. Her var det øving, bading og grilling. Til langt på kveld, eller skal vi heller si – langt på natt.

Fredag var det øving og mer grillmat før avreise til Larvik og Østre Halsen skole. Her kom musikantene utpå kvelden, men i tide til kveldsmat. Groupies og flere ledsagere dukket opp utover kvelden – faktisk helt fram mot midnatt.

Lørdag var konkurransedag med øving på formiddagen. Selve konkurransen var i Bølgen kulturhus inne på kaien i Larvik sentrum. Det var nok noen som var litt nervøse, mest oss i publikum tror jeg. Korpset som spilte før oss hadde litt tekniske problemer med paukene sine, men klarte å fikse dem etter stund (og etter at de var tilbudt å låne våre). Det vil si at korpset gikk på scenen noe forsinket – men godt. Det var et stort publikum og kraftig applaus etter framføringen. Så var det bare å få seg middag og vente på festkonsert og premieutdeling.

Kvelden i Arena Larvik begynte med en kjempekonsert av Gardens musikkorps. Med fare for å være noe subjektiv og uten noe som helst musikalsk grunnlag ville nok et Madlamark ganger tre kunne være vel så gode. Men det er var en flott konsert – med sang og drilloppvisning. Egentlig en nokså imponerende drilloppvisning.

Det er mange klasser og nivåer i drill viste det seg også. Ikke så mange i hver klasse riktignok.

Det var flott stemning i salen.  Og etter svært mange drillklasser (med ikke så mange i hver klasse) på premiepodiet var det tid for siste og øverste nivå – første divisjon. Allikevel tok det ikke lang nok tid før Madlamark ble ropt opp. Av tolv korps kom Madlamark på åttende. Som det ble oppsummert etterpå – det er lov til å være litt skuffet når en leverer opp mot sitt aller beste under selve konkurransen. Men, konkurransen på øverste nivå er meget sterk og nivået er meget høyt. Som en av musikantene under oppsummering på skolen sa – med referanse til dommerkommentarene – korpset har individuelt veldig dyktige musikanter noe som jo er veldig bra med tanke på hvor unge mange er.  

Tusen takk for: Musikken, stilig sceneopptreden, flott innsats fra alle (musikanter, dirigent, instruktører og foreldre), solid plassering i øverste divisjon, flott debrief, hyggelig sosialt samvær, smil, muntre og oppmuntrende kommentarer samt ferske rundstykker med jordbærsyltetøy :-) 

(Tekst: Gregar og Øyvind; Foto: Gregar)