• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Konkurranser
    - Rogalandsmesterskapet 2020
    - Rogalandsmesterskapet 2019
    - Rogalandsmesterskapet 2018
    - Rogalandsmesterskapet 2017
    - Madlamark Skolekorsp i RM 2016
    - RM 2015 vel blåst
    - RM 2014
    - RM 2013
    - RM 2012
    - KM 2011
    - KM 2009
    - KM 2008
    - KM 2007
    - KM 2006
    - KM 2005
    - KM 2004
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 

Rogalandsmesterskapet 2018
Juniorkorpsene får diplom og pokal
 
Juniorkorpsene får diplom og pokal
 
Premieutdeling til første divisjon janitsjar (bilde av NMF)
 
Premieutdeling til første divisjon janitsjar (bilde av NMF)
 
Pizza, brus og dommerkommentarer (bilde av M. Skogland)
 
Pizza, brus og dommerkommentarer (bilde av M. Skogland)
 

Rogalandsmesterskapet for skolekorps samlet i helgen (3dje og 4de mars) rundt 1800 unge musikanter fra hele fylket.  Det ble konkurrert blant janitsjar korps og brass korps, med hovedkorps og junior korps.  Og så var det kyllingseminar for de aller yngste, aspirantene.  Veldig mange av musikantene hadde også meldt seg opp som solister eller i ensemble.  På lørdag var det janitsjarkorpsene som spilte, og solister, mens det på søndag var brass og ensemble.  Madlamark Skolekorps deltok selvsagt med både Hoved og juniorkorps, hvor juniorkorpset denne gangen var forsterket med juniorer fra Hafrsfjord Skolekorps.  Hovedkorpset spiller også i år i første klasse.

Først ute fra Madlamark var juniorkorpset, dvs. Harfsfjord og Madlamark juniorkorps, som spilte Zetlitz salen i Stavanger konserthus klokken 13:15.  Som vanlig er det er fantastisk å høre på disse unge musikantene, og hvor flinke de er blitt etter bare noen måneder spilling.  Dommerkommentarene sa at de var et originalt korps med godt samspill. Helt originalt var det jo ikke, da det var en ny sammensetning med musikanter også fra Hafrsfjord, men det kan jo kanskje være originalt nok.  Det var fakrtisk nokså mange korps som hadde slått seg sammen i år, enten kun for konkurransen (som Madlamark og Hafrsfjord) eller mer permanent.

Hovedkorpset hadde en liten oppvarming på Gosen før det bare innover til Stavanger Konserthus.  Stavanger Konserthus er et flott sted en Fartein Valen salen (som 1ste divisjon Janitsjar spiller i) en fantastisk scene å spille på.

Så var konkurransen i gang, og Madlamark Hovedkorps stop på scenen kl 16:40, vel i gang og i gang, konkurransen var jo snart over for dagen, da Madlamark spilte som nest siste korpset på lørdagen. Forøvrig bør vi vel nevne at aspirantene samspillkonsert var klokken 15:00.  Her var jo også aspiranter fra Madlamark med.

På programmet til Madlamark sto to stykker, ‘Let the Spirit Soar’ (av James Swearingen) og ‘The Saint and The City’ (av Jacob de Haa).  Nok en gang fikk vi en flott konsert hvor Korpset leverte godt, og uten noe som helst musikalsk grunnlag mente vi blant publikum etter første stykket at dette satt. Med et lite snev av etterpåklokskap kan vi si at vi kanskje var litt mer usikre da det hele var over.  Nå hørte vi også et par av de andre korpsene, og som vi vel har kommentert tidligere er det et høyt musikalsk nivå på skolekorpsene i første divisjon her i Rogaland (det har de sikkert i andre regioner også, men det har vi ikke testet ut). Vi var i alle fall mektig imponert over de vi hørte.

Så kom kvelden, med festkonsert av RUK (Rogalandsungdomsorkester) etterfulgt av en profesjonell premieutdeling.  RUK er et flott orkester, med mange fabelaktig gode musikere.  Må nesten fremheve framføringen av Ole Edvard Antonsens Vidda. Trompetsoloen var …. ja mangler litt ord her.  Siste stykke var det som i følge konfransieren(e) er valgt til Norges nasjonalmarsj, Valdresmarsj.  Den skal også RUK spille inn på en CD som NMF Rogaland skal lage i forbindelse med Musikkorpsenes år, som er i år – altså 2018.  Her skal 10 voksenkorps spille inn hver sitt stykke, inkludert det stykket som RUK skal spille inn.

Så var det premieutdelingen da. Først må vi gratulere Våland Skolekorps med en kjempefin førsteplass i første divisjon janitsjar. Madlamark finner vi noe lenger nede på listen i år, med en femteplass. Dett-var dett, etterpå var det pizza og dommerkommentarer, som nok blir spesielt viktig i følge opp i år. Som nevnt mange ganger nå, det er et høyt nivå på første divisjon og alt skal klaffe for å nå helt til topps. Dommerkommentarene er omfattende (og noe vanskelig å forstå). Det ble brukt ord som flott, herlig (sannsynligvis) og kjempefin. Veldig mye kommentarer på St. in The city, med mye detaljer. Også her gode kommentarer, men også en del bruk av obs, med fin avslutning. Dommerne har nok skrevet mye denne dagen, og det flott at det gitt konstruktive og gode kommentarer, og selv om vi ikke nødvendigvis ikke er helt enig i alt er det nok ting som vi (og da menes musikanter og dirigent) kan ta tak i. Så har også dirigenten sine kommentarer - det kan hende at det ikke var en helt optimal konsert på konkurransedagen, men sånn er det jo av og til.

På søndag var det ensemble, og her stilte Madlamark Kornettene i mellomste klasse.  Det holdt til en femteplass også for de.  Men, det er flott at musikantene utfordrer hverandre til å stille opp i konkurransen, og tøft gjort både av solister og ensemble å spille for et stort publikum.  Så skal vi også gratulere Hafrsfjord Skolekorps med en flott førsteplass i tredje divisjon brass.

Gregar
Get Adobe Reader  Dommerkommentarer junior korps Read file


 Dommerkommentarer hoved korps Read file