• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Konkurranser
    - Rogalandsmesterskapet 2020
    - Rogalandsmesterskapet 2019
    - Rogalandsmesterskapet 2018
    - Rogalandsmesterskapet 2017
    - Madlamark Skolekorsp i RM 2016
    - RM 2015 vel blåst
    - RM 2014
    - RM 2013
    - RM 2012
    - KM 2011
    - KM 2009
    - KM 2008
    - KM 2007
    - KM 2006
    - KM 2005
    - KM 2004
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Pizza, brus og dommerkommentarer på Gosen


Rogalandsmesterskapet 2017
Juniorkorpset på scenen
 
Juniorkorpset på scenen
 
De Tre Musketerer - Helene, Ingrid og Guro
 
De Tre Musketerer - Helene, Ingrid og Guro
 
JA - Johanne og Anne
 
JA - Johanne og Anne
 

I helgen 18-19 mars har musikanter fra skolekorps i hele regionen møtt hverandre til konkurranse og samspill i Stavangers storstue, Stavanger Konserthus.  Det har være konkurranse for de eldste, hovedkorpsene, og de litt yngre, juniorkorpsene, og det har vært solister og ensembler på scenen i forskjellige aldersgrupper.  De aller yngste, aspirantene, har møtte aspiranter fra andre korps i samspill og lek.  På lørdag var det konkurranser og samspill for janitsjarkorps, solister og ensemble, mens på søndag var det brass som stod for tur. Madlamark skolekorps stillte opp med to ensmbler, et junior og ett hovedkorps, i janitsjar, med hovedkorpset i første divisjon.

Hovedkorpset startet dagen, altså lørdagen, med oppvarming på Gosen skole allerede kl. 11:30.  Eller det var jo ikke så allerede (eller tidlig), da juniorkorpset var på scenen i Zetlitzsalen kl 11:15. Madlamark junior(skole)korps hadde fire stykker på programmet; Beginners Suite, Vinterbris (komponert av dirigentent Hilde Dahl), Clari-go-round, og Heavy Metal. Juniorene gjorde en flott figur og fikk av dommerne betegnelsen Et samspilt korps med fin klang.  Det er ikke plasseringer for junirkorpsene, så denne betegnelsen, og spesielt dommerkommentarene, er veldig viktig innspill for korpset å jobbe videre med. 

Madlamark skolekorps stilte i år med ensemblene De Tre Musketerer, en klarinett-trio med Helene, Ingrid og Guro og JA med Johanne på saksofon og Anne på baryton. De var på scenen i Zetlitz salen, andre gruppe som staret kl 14:30.  Da hadde alle musikantene og mange av foresatte kommet seg fra Gosen til Stavanger konserthus for å heie de fram.  Begge ensemblene spiller i mellomste klasse, og selv om vi er bitte litt subjektive, må det vel sies at dette var goe greier. Ord kan ikke beskrive ble det sagt fra salen - og det er ikke ofte vi på benken blir ordløse.  Og det var ikke bare tilskuerne som likte det de hørte.  JA ble på kvelden utropt til beste ensemble i sin klasse, og De Tre Muskterer på en flott fjerdeplass.

I forbindelse med RM møter også korpsenes aspiranter andre skolekorps og det musikkfelleskapet denne samlingen er. Aspiranter fra Madlamark har denne lørdagen spilt og lekt seg sammen med aspiranter fra janitsjarkorps fra hele regionen. De var vel de første i ilden (eller leken) denne lørdagen, og for aspiranter ble det hele avsluttet med en heidundrende samspillkonsert i Fartein Valensalen på lørdag ettermiddag.

Det var hele seks skolekorps som konkurrerer i første divisjon. Madlamark, med dirigent Kim Bjørnerud, hadde  tre stykker på programmet; Into The Clouds, The Sun Will Rise Again og In All Its Glory (alle med utenlandsk tittel).  Vi hørte alle korpsene i første divisjon - og det er helt klart at det er et høyt nivå på disse korpsene og musikerne. Madlamark spilte som nummer to og det gikk jo bra, eller egentlig veldig bra, opp i mot om ikke bedre enn flott må en vel kunne si. Dirigent og musikanter var fornøyd med prestasjonen, og det vart en spanande premieutdeling.

Og det ble en festforestilling - først med et veldig oppegående Rogalands Ungdomskorps, hvor Madlamark har en andel.  Forøvrig kan vi nevne at dette korpset skal bryne seg mot andre norske regionskorps på Hamar i slutten av april. Men, tilbake til det viktigste. Det ble en flott første plass for ensemble JA, godt fulgt opp av De Tre Musketer på fjerde. Juniorene fikk en fin omtale, og Madlamark Skolekorps dro i land en flott tredje plass i første divisjon janitsjar. Og så må vi bare gratulere Våland med første plassen.

Etter premieutdelingen, bar det til Gosen.  Her ble det spist pizza og hørt på dommerkommentarer - og andre kommentarer. Det var en flott kveld for korpset, og et godt korps - noe som også dommerkommentarene sier. Og for å gjenta - en flott tredje plass i første divisjon - som bekrefter at vi er av de beste i regionen. Og ikke minst ble det en fabelaktig første plass for Johanne og Anne i mellomste årsklasse for ensemble, og en flott fjerdeplass til Helene, Ingrid og Guro. Og med gode kommentarer til juniorene, og mange aspiranter i gang, ser dette bra ut for fremtiden. Gratulerer.
Og som Vidar sier - vi skal være et kjempegodt korps i mange år framover.
Get Adobe Reader  Diplom Read file


 Dommerkommentarer Read file 


De Tre Musketerer, Helene, Ingrid og Guro

Supportere


De Tre Musketerer

JA, Johanne og Anne

JA

Aspirantene i samspill

Juniorkorpset på scenen

Spent publikum venter på programmet til Madlamark
I gardroben etter konserten


Det kan se ut som dirigenten var fornøyd med fremføringen.


Instruktøren tar en oppsummering med eleven.

Juniorene var så absolutt til stede på premieutdelingen.

Rogaland Ungdomskorps holdt en fin festkonsert, med dirigent Martin Kinn


Premieutdeling for ensembler

Premieutdeling for juniorkorps

Juniorene har fått konvolutten sin.

De tre beste korpsene i første divisjon janitsjar

Pizza, brus og drøs på strøget


Ikke alltid like lett å forstå hva dommerne skriver, men de er viktige å få med seg - Kim leser og kommenterer