• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Konkurranser
    - Rogalandsmesterskapet 2020
    - Rogalandsmesterskapet 2019
    - Rogalandsmesterskapet 2018
    - Rogalandsmesterskapet 2017
    - Madlamark Skolekorsp i RM 2016
    - RM 2015 vel blåst
    - RM 2014
    - RM 2013
    - RM 2012
    - KM 2011
    - KM 2009
    - KM 2008
    - KM 2007
    - KM 2006
    - KM 2005
    - KM 2004
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 En flott fremføring er over


RM 2015 vel blåst
 
 
 
 
Lura Skolekorps, årets vinner i første divisjon, Janitsjar
 
Lura Skolekorps, årets vinner i første divisjon, Janitsjar
 

Da var årets Rogalandsmesterskap for skolekorps over. Madlamark skolekorps stilte med juniorkorps, hovedkorps og aspiranter. To solister og en ensemble deltok også fra Madlamark. Det ble en spennende avslutning på kveldens premieutdeling i første divisjon. To korps sto igjen, med respektive 91 og 92 poeng. Men i år dro Lura det lengste stråt, fikk ett poeng mer enn Madlamark og dro av med seieren. Vi gratulerer Lura med en flott fremføring og velfortjent seier i den øverste klassen.

Vel, blåst og blåst, det var vel noen som hamret og slo litt også. I alle fall var det igjen et flott gjennomført arrangement på lørdag, i regi av NMF Rogaland. Sannsynligvis ble søndag også bra gjennomført, men i og med at opplegget i års var slik at janitsjarklassen ble avviklet på lørdag fikk vel de fleste ned tilknytning til Madlamark ikke med seg det – bortsett fra vår utskrevet medarbeider i NMF Rogaland, Vidar, som har vært i ilden hele helgen. Bra innsats.

Innsatsen har også vært bra for korpset. Igjen har vi hatt to stykker som har stått på scenen alene og spilt for et stort publikum. Det er flott gjort at musikanter stiller opp på dette.  Det ble en respektabel femte plass på hver av Johanne og Guro.  Flere burde ta steget å prøve seg som solist. Det er en utfordrende og utviklende oppgave. Johanne var faktisk i ilden tre ganger da hun sammen med Anne også dannet ensemblet Ja! Hvorfor kalles et ensemble og ikke bare en duo kan vi jo lure på. I alle fall ble det her en nervepirrende premieutdeling da Ja! Sto igjen med et annet ensemble til slutt. Det ble en flott andre plass på jentene, gratulerer.

Juniorkorpset måtte opp tidlig, og var i ilden i kuppelhallen relativt tidlig på lørdag morgen. De gjorde en flott framføring.  Det er ikke plassering i juniorklassen, kun dommerkommentarer og en to ords beskrivelse. Et variert og stilsikkert korps, var betegnelsen dommerne ga. Resten av Dommerkommentarer blir opplest på mandag, så vi får ta en oppdatering av nyhetsbildet da.

I forbindelse med RM arrangeres det et såkalt kyllingseminar.  Her er det korpsenes aspiranter som møtes og får spille å leke sammen med instruktører hele dagen. Kyllingseminaret ble avsluttet med en storslått konsert i Stavanger Konserthus, Fartein Valen Sale.  Det er en flott opplevelse å se en duger gjeng med unge musikanter leke seg gjennom et program. Dette er en flott opplegg av NMF Rogaland, som jeg tror blir satt pris på av musikantene.  Takk til instruktører og hjelpere som får til denne satsingen på de aller yngste.

Hovedkorpsene spiller i Stavanger Konserthus sin storstue, Fartein Valen salen. Det er vel en av Norges, om ikke Europas – eller la oss ta litt i siden det er liten sjanse for at noen kommer til å ta det ille opp - verdens flotteste konsertsal. Da er det klart det er opplevelse å få spille her. Og det flott for oss som hørte på. Vi får jo ikke med oss alt, men i år var vi noen som i alle fall fikk med oss alle fem korpsene i første divisjon janitsjar. I år var det som nevnt fem korps i første divisjon, hvor det for noen få år siden kun var ett korps – noe som ble kommentert av konferansieren. Nå var jo det Madlamark, men jeg vil nok si det at det er bra å ha konkurranse. I og med at dette er den øverste klassen er det skarp konkurranse, og det var det også i år.  Alle fem korpsene spilte bra, og uten å i det hele tatt påstå at undertegnede har noe som helst peiling på musikk, men innrømmer gjerne å være veldig subjektiv, må det vel sies at det var nokså tett blande de som ble best.

Det ble en kort pause etter at første divisjon var ferdig før festkonsert og premieutdeling. Rogaland Ungdomskorps spile stykker til minne om andre verdenskrig, som et preludium til kveldens høydepunkt – premieutdelingen. For oss var det nervepirrende helt fram til siste minutt av premieutdelingen.  Da sto bare Eirik og Marte fra Madlamark sammen med to musikanter fra Lura Skolekorps igjen da det bare var andre og første plass igjen.  Så brøt det ut jubelen rett fora, litt til høyre for oss i salen.  Der Lura satt. Det ble første plass for Lura Skolekorps og en flott andre plass for Madlamark. Tror de fleste synes det var greit. Vi får ta med oss dommerkommentarene og sette fokus på NM i juni.

Etter premieutdelingen var det opp til Gosen for spise Pizza, drikke brus og få høre på dommerkommentarene. De var faktisk i å veldig konstruktive, noe som gir oss et verktøy å jobbe med., selv om enkelte kommentarer tyder på at de nok ikke har vært tilstede på øvingene. I alle fall, gratulerer vi korpset med vel gjennomført konkurranse og god innsats.

 

(Tekst og foto: Gregar)

RM 2015  

Prmieutdeling solister yngste klasse
Prmieutdeling solister yngste klasse
Premieutdeling, solister mellomste klasse
Premieutdeling, solister mellomste klasse
Premieutdeling, ensmble mellomste klasse
Premieutdeling, ensmble mellomste klasse
Premieutdeling, første divisjon Jantisjar
Premieutdeling, første divisjon Jantisjar
Eirik og Rein med pokalen
Eirik og Rein med pokalen
Kristine, Marit, Marte og Johanne
Kristine, Marit, Marte og Johanne
Adrian med pokalen
Adrian med pokalen
Johanna og Maren
Johanna og Maren
Pizza og brus på Gosen skole
Pizza og brus på Gosen skole
Ja! Johanne med Anne i bakgrunnen
Ja! Johanne med Anne i bakgrunnen

Dommerkommentarer og Diplomer

Klikk for å laste ned "Vaar2015/RM2015/RM 2015 - Diplom - Hovedkorps.pdf"
Diplom - Hovedkorps
Klikk for å laste ned "Vaar2015/RM2015/RM 2015 - Dommerskjema Hovekorps.pdf"
Dommerkommentarer Hovedkorps
Klikk for å laste ned "Vaar2015/RM2015/RM 2015 - Diplom - Juniorkorps.pdf"
Diplom - Juniorkorps
Klikk for å laste ned "Vaar2015/RM2015/RM 2015 - Dommerskjema - Juniorkorps.pdf"
Dommerkommentarer - Juniorkorps