• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Hektisk og forblåst avslutning på året
    - Tenning av lysene på julegranen ved Madlamark Kirke
    - Loppemarked vel gjennomført
    - Oppstartseminar 2013
    - Nytt semester i gang
    - Korpsturen 2013 vel gjennomført
    - Korpsturen 2013 nærmer seg
    - Korpset øver til NM - Seminarhelg 24-26. mai 2013
    - Vårens beste sosiale begivenhet
    - Besøk av sommeren på 17de mai
    - Aspirantseminar
    - 1ste mai
    - Korpset i marsjtakt
    - Aspirantopptak
    - Planlegg Korpsturen for 2013
    - Seminarhelg februar 2013
    - Medaljeballet 2013
    - Medaljeballet 2013 Bilder
    - Aspiranter i samspill
    - Godt Nyttår
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Det ble tid til noen utendørsaktiviteter også for aspirantene


Oppstartseminar 2013
Tilhørerne begynner å samle seg.  Det samlet seg et stort publikum denne søndagen. På første rad har vi aspirantene
 
Tilhørerne begynner å samle seg. Det samlet seg et stort publikum denne søndagen. På første rad har vi aspirantene
 
Vidar forteller.
 
Vidar forteller.
 
Korpsene er klar for konsert.
 
Korpsene er klar for konsert.
 

Helgen 30. august til 1. september ble høstsesongen kickstartet med åpningsseminar.  Det ble i år hold på Malmheim, utenfor Sandnes, i Julebygda Grendashus.  Her var hovedkorpset og juniorkorpset samlet fra fredag til søndag.  Aspirantene kom inn og øvde på søndag.  Seminaret ble avsluttet med en hentekonsert.

Tradisjonen i Madlamark Skolekorps er at det en av de første helene etter at høstsesongen har startet blir arrangert oppstartsseminar.  Her drar hovedkorpset og juniorkorpset bort en helg for å pusse opp ferdighetene etter en lang sommer.  Kingelvev blir blåst ut av instrumentene, ventiler løsnet opp og lepper og fingre får tilbake styrken - selv om det nok etter en helg med øving nok er mange slitne kropper som kommer hjem på søndag kveld.

Oppstartseminaret er et overnattingsseminar, og vi drar normalt litt vekk fra nærområdet.  I å ble det lagt til Julebygda Grendahus.  Det høres jo ut som om det er nokså lang ut i villmarken, gjerne med snø.  Men det er faktisk relativt nært og sentralt, der det ligger på Malmheim, mellom Sandnes og Voll.  For oss som er vant til litt mer urbane strøk her på Madla var det nok langt på bondelandet.

Det var oppmøte klokken fem på ettermiddagen, da ble musikantene behørig avlevert, sammen med en madrasser, sengetøy, klær, godteri og annet mat - samt et og annet instrument.  Nå er det jo litt risikabelt å la en masse viltre musikanter a kontrollen helt alene, så det var noen (få) voksne som modig stilte opp for å følge opp.  Det ble øving på fredag til langt på kveld, og enda lengre på kveld ble det annet hyggelig samvær.  Det ble muligens noen unormalt overnattingsarrangement, men det er blitt rapportert at oppil flere musikanter og voksne sov litt.  Noen som veggpryd i gymsalen, og noen som aspirerte mer til scenen.  Noen fant seg også andre rom.

På Lørdag var det mye øving, både for juniorene og hovedkorpset.  På kvelden ble det servert Taco, som tydeligvis er blitt nesten en like stor tradisjon som seminaret selv.  Det ble jo litt underholdning, og leker.

På søndag kom også aspirantene for å øve, og det ble øvde på et sluttstykke slik at aspiranter, juniorkorps og hovedkorps kunne spille sammen.  Det så ut som om de aller fleste storkoste seg på Julebygda.  Det ble servert kraftig kost til lunsj på søndag - makaroni med tomatsuppesmak, som ser ut til å ha falt i smak.

Så var det duket for den store begivenheten, avslutningskonserten.  Og det var et stort og godt publikum som møtte opp.  Det ble flere ganger nødvendig å bære ut flere stoler.  Aspirantene fikk hedersplassene på første rad.  De fikk også æren av å starte konserten.  Etter et par nummer alene, ble de Spania sammen med både junior og hovedkorps.  Så var det junior korpsets sin tur, til slutt fulgt av hovedkorpset.  Det er utrulig hvor mye en slik helg har å si for musikantene og korpset.  Her spilte hovedkorpset stykker de hadde fått utdelt bare noen få dager med det største selvfølge, og juniorkorpset spilt som om de hadde spilt sammen i månedsvis, ikke bare dager.  En slik helg er verdt mange måneder med vanlig øving.

Så var det jo over, og alle madrasser, sengeklær, skittentøy - og instrumenter, skulle pakkes inn i bilen og hjem igjen.  Det er my likt og det kan vel ikke sies a alle musikantene er like godt organisert, så det er vel mulig at noen har fått med seg hjem enten for lite, for mye eller lite.  Men det jevner seg nok til utover.

Så skal det rettes en stor takk til de av styret og foresatte som tok seg anledning til å være med, både til overnatting (vakt), matlaging og opprydding.  Vi kan ikke holde slike seminar uten at det er voksne med på laget.  Det er også en flott anledning til å lære å kjenne en igjen med flotte ungdommer.  Også en stor takk til våre dirigenter og de instruktørene som deltok på seminaret.  De står på langt utover det en kan forvente, og det er et fantastisk tilskudd for korpset å ha de med oss på dette.

 

For styret, Gregar