• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Hektisk og forblåst avslutning på året
    - Tenning av lysene på julegranen ved Madlamark Kirke
    - Loppemarked vel gjennomført
    - Oppstartseminar 2013
    - Nytt semester i gang
    - Korpsturen 2013 vel gjennomført
    - Korpsturen 2013 nærmer seg
    - Korpset øver til NM - Seminarhelg 24-26. mai 2013
    - Vårens beste sosiale begivenhet
    - Besøk av sommeren på 17de mai
    - Aspirantseminar
    - 1ste mai
    - Korpset i marsjtakt
    - Aspirantopptak
    - Planlegg Korpsturen for 2013
    - Seminarhelg februar 2013
    - Medaljeballet 2013
    - Medaljeballet 2013 Bilder
    - Aspiranter i samspill
    - Godt Nyttår
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 

Korpset øver til NM - Seminarhelg 24-26. mai 2013
Planen for helgen
 
Planen for helgen
 
Ny musikant i hovedkorpset
 
Ny musikant i hovedkorpset
 
Martin McKinn
 
Martin McKinn
 

Som alle opplyste mennesker i Stavanger har fått med seg, ja faktisk i hele Norge, skal Madlamark Skolekorps delta i NM for skolekorps i Larvik i juni. Og der nytter det ikke å møte opp med et halvslapt og utrent orkester. Her må det øving og konsentrasjon til. Og helgens seminar er en viktig del av forberedelsene.

Helgen 24. til 26. mai ble det seminar for Madlamark Skolekorps. Det er mye som skal klaffe når vi stiller opp i norgesmesterskapet og da kan vi ikke bare overlate ting til tilfeldighetene. Seminaret ble nok en overraskelse for en del, da det ble flyttet fram en uke fra opprinnelig planlagt, men forbausende mange av, faktisk alle, musikantene har vært med i helgen. Det er en travel tid med mange som må lese til eksamener. Både videregående og ungdomsskolene er inne i eksamensperioden, og det var mange av musikantene som fant seg et stille rom og leste mellom de musikalske slagene, eller stakk hjem en tur.

Seminaret startet på fredag ettermiddag, og øvingen ble kjørt i gang klokka seks etter at pikk og pakk var plassert på noenlunde rett soverom. Det ble pølser og hamburgere til middag, og selv musikanter som tenkte seg å sove hjemme ble observert slepende på sovepose og liggeunderlag sent på natten da det ble opplagt at det var en bedre løsning å overnatte. Selv om det muligens ble noe lite søvn, da det av mer eller mindre pålitelige kilder er informert om lys i gangene fram til de tidlige morgentimene.

Det var vel derfor at det var stille og rolig, ingen lyd eller bevegelse da planlagt frokost tid opprant på lørdag morgen. Men frokost ble det, og det ble ifølge noen slitne instruktører en veldig hard morgen økt. Det kan nok se ut som om ungdommen, altså musikantene tok det bedre da de ble sett springende rundt i gangene mellom økter og fram til langt på kveld. Instruktørene var litt mer klar for sofaen da de ble transportert hjem sånn i fire- femtiden på lørdag ettermiddag.

Mat fikk alle. I tillegg til frokost var det lunsj med brødmat og restene etter fredagens kveldsmat. Det ble servert vafler som ettermiddagsmat, og som festmåltid på kvelden ble det servert asiatisk kylling (Brunei kylling). Det var kylling i en slags tomatsaus, med ris og salat, og med en liten tilleggsrett av grønnsaker for vegetarianere. Det falt visst i smak. Takk for maten til Jane. Etter middag var det underholdning. Og det var virkelig underholdene. Korpsmusikanter og foreldre fikk priser, det var leker, sang og quiz. Her hadde seminaristene jobbet for å få til en fabelaktig kveld. Svein Åke var for anledningen dratt inn som pianist på ‘grip mikrofonen’ (eller bedre gjenkjennbart som stortrommekølla) konkurransen. Her var det jevnt. Allikevel ble nok kvelden noe kortere på lørdag. Det hadde vært en kort natt og en lang dag.

Søndag var det flott vær igjen, men det var jo bare pausene som ble tilbragt ute. Frokost klokka ni, med nystekte vafler, og felles øving i gymsalen fra ti. Det ble rester fra kvelden før ble servert til lunsj.

Da musikantene, dirigent og støtteapparatet velfortjent kunne dra hjem på søndag ettermiddag var det etter en helg med mye øving og godt samvær. En viktig helg for å komme i toppform til NM.

Gregar

 


Lørdagens lunsj, med pølser og hamburgere fra middagen kvelden før.

Eirik får seg en matbite

Rein (bak grytelappen), Hans August, Mathias, Kamilla og Synne. Espen og Linda styrer ved kjøkkenbenken.

Ingunn, Maren, Johanne, Hilde, Marthe og Maren

Espen, Kristine og Emilie.

Helgen spesielt innleide instruktører, Ruben og Eirik, Martin, Vidar og Per Olaf.

Marte, Kristine og Casper

Usikker på navnet til den nye musikanten, men den hang jo rundt her.

Helgens arbeidsplan var satt opp på tavlen.

Klare for festmiddag

Det var asiatisk mat

Det så slik ut når den var på tallerken

Vi forsyner oss godt av maten.

Og så spiser vi

Svein Åke er innleid som pianist, og fikk være med på festen.

Så var det dessert - is og frukt.

Mathias, Maren, Kamilla, Synne, Ingunn, Simen og Kaja. Linda holder oppsyn, og hadde det ikke vært for henne og Marit, hadde det nok ikke blitt noen dessert.

Så var det underholdningen - Maren, Kristine, Casper og Marthe startet med å gi ut diplom.

Gutterommet - Mathias, Fredrik, og Rein ba om fortellinger, men Eirik vist yoga øvelses som den frivillige gjengen til høyre skulle følge.

Lisa og Marthe sag for oss.

Her har pakken gått rund bordet før den har havnet hos Martin

Dirigent i forkledning - Martin McKinn

Øving var, i alle fall på søndag, i Gymsalen.