• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Hektisk og forblåst avslutning på året
    - Tenning av lysene på julegranen ved Madlamark Kirke
    - Loppemarked vel gjennomført
    - Oppstartseminar 2013
    - Nytt semester i gang
    - Korpsturen 2013 vel gjennomført
    - Korpsturen 2013 nærmer seg
    - Korpset øver til NM - Seminarhelg 24-26. mai 2013
    - Vårens beste sosiale begivenhet
    - Besøk av sommeren på 17de mai
    - Aspirantseminar
    - 1ste mai
    - Korpset i marsjtakt
    - Aspirantopptak
    - Planlegg Korpsturen for 2013
    - Seminarhelg februar 2013
    - Medaljeballet 2013
    - Medaljeballet 2013 Bilder
    - Aspiranter i samspill
    - Godt Nyttår
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 

Besøk av sommeren på 17de mai
Oppstilling på Madlamark Skole
 
Oppstilling på Madlamark Skole
 
Barnetoget, og med det Madlamark Skolekorps, har kommet til Madlatorget
 
Barnetoget, og med det Madlamark Skolekorps, har kommet til Madlatorget
 
Vel framme i Madlaleiren
 
Vel framme i Madlaleiren
 

Så var 17. plutselig over oss, og med den så kan det se ut som om vinteren endelig har sluppet taket. Dagen var grå og det ble noen gå drypp, men temperaturen var bra. Skolekorpset varmet opp for dagen med prøvemarsjering på barneskolene på torsdag. På dagen var det musikk i bydelene tidlig på morgen, flaggheising på Madlamark skole og marsjering i barnetoget på Madla. Musikanter både fra hoved- og juniorkorps var med og spilte.

De siste ukene før 17. mai har Madlamark Skolekorps marsjert rundt i gatene i bydelen for å pusse opp marsjeringsferdighetene. Marsjeringen vår tuller en ikke med. Armsvingen, start og stopp, og på stedet hvil, med militær presisjon kjennetegner marsjeringen vår - og selvfølgelig går alle i takt. Under marsjøvingene ble faktisk deler av bydelen som vi ikke har besøkt før tatt med, selv om det ble både bratt og noe ulendt. Men det heter jo ikke Madlalia fordi det er flatt.

Under oppkjøringen til mai dagene (faktisk før 1. mai) hadde vi også besøk av både NRK radio og Hafrsfjord Buddstikke. De var med på øvingen og snakket med musikantene, og det kom på radio og i avisen.

På dagen før 17. mai (for de som ikke er så oppvakte betyr det at vi snakker om 16. mai) var det prøvemarsjering på både Madlavoll og Madlamark skoler. Hovedkorpsmusikantene som går på ungdomsskolen fikk fri, og de av musikantene som går på barneskolen var selvsagt med. De eldre (de som går på videregående) hadde litt mer problem med å få fri midt på dagen. Allikevel ble det en bra oppkjøring for skolene. Og jammen var NRK på plass igjen og det ble nok et radioinnslag med Madalamark Skolekorps. Også skolenes hjemmesider har behørig rapportert fra prøvemarsjeringen med masse bilder. Ta en titt.

Syttende mai opprant med en litt tung grå himmel, men med en behagelig temperatur. Det regnet ikke heller. Så da korpset møtte på Gosen kvart på syv var stemningen høy, og deg ble fort bestemt at vi ikke trengte regnutstyr. Det kan se ut som om det ble gjort spesielt detaljerte inspeksjoner og oppstillinger, da det tok litt tid å komme i gang. Eller muligens ble de dratt litt ut slik at tiden til marsjering ble kortere. I alle fall kom vi oss avgårde kvart over syv, med mål om å rekke flaggheising på Madlamark Skole klokken åtte. Hvordan vi skulle komme dit var uklart, og det kan vel sies at det ikke akkurat var i Olsen Banden ånd, ettersom ingenting var tima og tilrettelagt i det hele tatt. Med som fanebærer sa: "Dersom vi finner ut at vi et på Madlasandnes klokka fem på åtte, har vi et problem". Men det gikk greit, vi fikk til og med igjen sveipet innom områder vi ikke normalt beveger oss innom. Det ble noen få regndråper, men ikke mer enn at det kun var sjarmerende. Til Madlamark Skole kom vi også i tide - vel nesten, da skolens naboer sto klar med flagget og ventet på oss, der vi kom med halvannen skrittlengdes hastighet rasende inn på Skolegården. Flagget ble som vanlig heist av korpset styreleder, som også var en del av en for anledningen særdeles solid tubarekke. Flaggheisingen ble akkompagnert av Maren på kornett, etterfulgt av at korpset spilt nasjonalsangen.

Så var det frokost, levert på døren av juniorkorpsforeldre. Som vanlig ble det servert en flott frokost med masse forskjellig mat og drikke. Det ble også tid til en hyggelig drøs. Det ble noe forstyrring av en del forvirrede skolefolk som absolutt skulle vite hvor fanene var - akkurat som om vi skulle kunne vite det. Men da vi fikk ryddet vekk en haug med trommer og messinginstrumenter av grovere type, klarte vi å åpne døren til gymsalen, og der var det jammen fullt av faner fra alle skolene og skoleklasser, og flagg.

Oppstilling til barnetoget var klokken ni, og i som vanlig virret det noen soldatspirer rundt med navn på de forskjellige delene i toget. De visste ikke hvor de skulle stille opp, og etter heller ukyndig hjelp av Madlamark Skolekorps selvutsendte medarbeider ble de ikke noe bedre. Men jammen var det en (sannsynligvis fra syttendemaikomitteen som visste hvor vi skulle stå, og da ble det ordning. Avmarsjen var som annonsert kl. 09:15, og alle visste hvor de skulle gå. Og de som eventuelt ikke visste det kunne bare følge etter den store røde bilen som kjørte først.

Vi marsjerte og spilte oss fram gjennom Madlatorget (veien - ikke inne i senteret), og ut på Madlaveien. Heldigvis var det ikke så mye trafikk, for barnetoget tok opp hele veien, og stengte den jo en god stund. Men bilistene tok det ved godt mot. Trolig sto de fleste å så på, så det var vel ikke så mange dom absolutt måtte fram. På vegne av flaggbærerne til Madlamark Skolekorps vil vi unnskylde dersom det var noen som fikk flagget i hodet.

Toget endte som vanlig uten at det kom som en stor overraskelse i Madlaleiren. Der fylte toget og publikum (dvs. de som ikke hadde gått i tog men bare sett på) opp hele eksersisplassen. Det ble talt av formannen i syttendemaikomitteen og av kommandanten i leiren. Hovedtaler var frafallet Madlamark Skolekorps musikant Hedda Storhaug, som er leder for elevrådet og går i 10de klasse på Gosen.

Som vanlig spilte alle korpsene de første versene av nasjonalsangen, under ledelse av dirigenten vår, Martin Kinn.

I år hadde vi utenlandsbesøk fra Frankrike. Det var et korps dom rart nok spilte sekkepiper, og dom også spilte i barnetoget. De holdt en liten oppvisning etter talene, men den ble nok litt borte i musikken fra de andre korpsene som marsjerte ut fra eksersisplassen.

Også Madlamark Skolekorps marsjerte ut fra eksersisplassen og bort til kransekakeloddsalgteltet. Her hadde korpset dagens siste spilleoppdrag med den hensikt å dra folk til kransekakene våre. Og det virket.

Så var dagen over for musikantene, selv om det var mange som stilte opp med andre lag og foreninger i folketoget.

Gregar

17de mai  

Da er barnetoget i gang
Da er barnetoget i gang
I Madlakrossen
I Madlakrossen
Fremdeles i Madlakroseen
Fremdeles i Madlakroseen
Fane- og flaggbærere
Fane- og flaggbærere
Og korpset følger etter
Og korpset følger etter

Grovmessing

Klarinettene

Fløyter
Oppstilling på Madlamark Skole
Oppstilling på Madlamark Skole

Tuba og trombone

Korpset stopper opp


Så er vi i Madlaleiren