• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Hektisk og forblåst avslutning på året
    - Tenning av lysene på julegranen ved Madlamark Kirke
    - Loppemarked vel gjennomført
    - Oppstartseminar 2013
    - Nytt semester i gang
    - Korpsturen 2013 vel gjennomført
    - Korpsturen 2013 nærmer seg
    - Korpset øver til NM - Seminarhelg 24-26. mai 2013
    - Vårens beste sosiale begivenhet
    - Besøk av sommeren på 17de mai
    - Aspirantseminar
    - 1ste mai
    - Korpset i marsjtakt
    - Aspirantopptak
    - Planlegg Korpsturen for 2013
    - Seminarhelg februar 2013
    - Medaljeballet 2013
    - Medaljeballet 2013 Bilder
    - Aspiranter i samspill
    - Godt Nyttår
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 Foresatte og famile venter i spenning på at konserten skal starte


Aspirantseminar
Her øver de som skal spille baryton, i rommet korpset normalt øver samspill, på Gosen Skole.
 
Her øver de som skal spille baryton, i rommet korpset normalt øver samspill, på Gosen Skole.
 
Det er spent på Strøget før konserten
 
Det er spent på Strøget før konserten
 
Her spiller trombonene opp til konsert
 
Her spiller trombonene opp til konsert
 

Fredag 2. og lørdag 3. mai var det klart for mottak av årets nye aspiranter. Da ble det avhold opptaksseminar som for mange var et første møte med musikk og hvordan det er i et musikkorps. Det er også her foresatte får sitt første møte ned skolekorpset. I løpet av seminaret blir de unge og potensielt vordende musikanter introdusert for instrumentene de har mulighet for å spille. De har allerede foreslått tre forskjellige instrumenter de kunne tenke seg å spille på, så er det å prøve å se om det er mulig å tilpasse til disse ønskene.

På fredag ble de nye aspirantene tatt i mot av dirigenten Martin (hovedkorpset) og Per Olav (juniorkorpset) samt et knippe instruktører som i stor grad bestod av musikanter fra hovedkorpset, og noen som nylig er pensjonert. Aspirantene fikk prøve seg på flere instrumenter før det ble enighet om hvem som skulle spille hva. Og Alle fikk sitt første eller andre valg. De voksne, altså foresatte, fikk en introduksjon til korpset av styreleder Vidar. Han snakke om hva korpset gjør og jobber med, hva det forventes av musikantene og hva foresatte kan vente seg. Han snakket om godt samhold og miljø, og musikkglede. Og han sa at vi har en internett side med masse fine artikler og bilder, så vi får håpe at det er mange som har ventet på denne artikkelen.

Etter en stund var det noe frukt og grønnsaker å bite i. Så var det å starte for første gang å prøve instrumentet sitt i gruppeøvinger. Etter å ha prøvd litt var det å ta med seg instrumentet hjem, som aspirant i Madlamark Skolekorps.

Men, det var ikke alt. Allerede på lørdag formiddag foresatte øvingen under kyndig ledelse av våre dirigenter og musikanter. Det ble spilt og det ble lekt litt. Det ble også å tid til å spise lapper midt på dagen.

Så kom den store begivenheten. De skulle få vise hva de hadde lært. Strøket på Gosen var fullt av spente foreldre, instruktører og ikke minst nybakte musikanter. Så spilte hver av instrumentgruppene opp med en liten sang (eller for noen faktisk to små sanger). Det er like imponerende hver gang, det å se hvor ivrige de er og hvor mye de har klart å lært i løpet av noen få timer. Og det så det ut til at det fremmøtte publikum synes det samme.

Aspirantene gjorde en flott innsats, og det rettes også stor takk til instruktørene, spesielt til de musikantene som hjalp til med instruksjonene. Dette er vel den aller viktigste begivenheten vi har i korpsåret - det å ta inn nye aspiranter. Dette er grunnlaget for korpsets framtid og en start på en musikalsk og sosial reise for nykomlingene.

Nå starter musikkopplæringen for de nye aspirantene. Det er noen få uker med individuell instruktøropplæring fram til sommeren. Så er det en pause i opplæringen, over sommeren, men musikantene har med seg instrumentet og det er det jo bare å bruke så mye som mulig. Til høsten fortsetter individuell opplæring før de starter med litt samspill på nyåret.

Vi ønsker de nye aspirantene lykke til og håper de får en god og lang tid i korpset.

Gregar

PS, torsdag 16. Mai står det et bra innlegg i Stavanger Aftenblad debattsidene, side 34, om at ”Korps er meir enn 17. Mai”.

Aspirantseminar 2013  


Barytonene øvet med Martin Kinn i rommet Korpset normalt øver samspill - på Gosen Skole

Klarinettene med Per Olaf og Kamilla som instruktører.

Pausen ble brukt til bevelgels - på Strøget

Spente foreldre venter på konserten

Styreformann Vidar informerer om hva som skal skje (og hva de har gjort denne helgen)

Vidar skygger banen og det er klar for konserten, som starter med trombonetrioen.

Men han var visst ikke helt ferdig.

Så er det i gang med konserten, som startet med trombonene, instruert av Rein.

Fløytene ble instruert av Ingrid, pensjonert musikant fra Våland Skolekorps.

Marenog Njål instruerte kornettgruppen som her viser hva de har fått til.

Så var det klart for horngruppen som ble instruert av Maren B.