• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Hektisk og forblåst avslutning på året
    - Tenning av lysene på julegranen ved Madlamark Kirke
    - Loppemarked vel gjennomført
    - Oppstartseminar 2013
    - Nytt semester i gang
    - Korpsturen 2013 vel gjennomført
    - Korpsturen 2013 nærmer seg
    - Korpset øver til NM - Seminarhelg 24-26. mai 2013
    - Vårens beste sosiale begivenhet
    - Besøk av sommeren på 17de mai
    - Aspirantseminar
    - 1ste mai
    - Korpset i marsjtakt
    - Aspirantopptak
    - Planlegg Korpsturen for 2013
    - Seminarhelg februar 2013
    - Medaljeballet 2013
    - Medaljeballet 2013 Bilder
    - Aspiranter i samspill
    - Godt Nyttår
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 

1ste mai
1ste mai er korpset ute og går i takt i gatgene i bydelen
 
1ste mai er korpset ute og går i takt i gatgene i bydelen
 
Flott parkering rett utenfor bydelshuset
 
Flott parkering rett utenfor bydelshuset
 
Inne i bydelshuset var det disket opp med en flott frokost
 
Inne i bydelshuset var det disket opp med en flott frokost
 

1. mai var Madlamark Skolekorps tradisjonen tro på marsj og musikk i gatene på Madlamark. Vi startet ved bydelshuset. Vi gikk opp litt bort, så ned, før vi gikk bort og tilbake, opp og ned og så rotet vi oss bort, til vi fant bydelshuset igjen. Her ventet frokost.

Et så og si fulltallig skolekorps, med hoved- og juniorkorps stilte til oppgaven på onsdag morgen. 1. mai var da altså på en onsdag i år. At det faktisk var 1. mai hadde ikke naturen helt fått ned seg for det var ikke langt unna at det var snø i luften. Men heldigvis uteble nedbøren i noe som helst slags form og det var mot normalt ikke den helt kraftige vinden heller. Musikantene hadde vel kledd seg etter forholdene. Verre var det muligens med fane og duskebærerne, som muligens ble noe overrumplet over oppgaven.

Det var enighet i musikalsk ledelse at vi år skulle starte rolig nedover Åsta Kongsmorsgate, for deretter å gå et annet sted. Nå er det normalt høyre duskebærer som styrer hvor korpset skal gå, litt avhengig av viljen til fanebærer og venstre siden foran, derfor dro vi tol alles overraskelse avgårde til høyre oppover Jernalder veien. Første rad, uvitende om at musikken hadde tenkt noe annet (i den grad noen i det hele tatt hadde tenkt så tidlig på en fridag) - første rad hadde altså fått det for seg å prøve ut fjorårets avanserte marsøvelse i toppen av Kong Haraldsgate. Og det gikk flott. Korpset er helt fantastisk gode til å marsjere, selv og fortroppen på midten og venstre siden nok var litt i utakt med seg selv.

Kong Haraldsgate ble marsjerte nesten i hele sin lengde, før vi tok av nordover på leit etter flere kongelige gater. Det er mange sv disse norrøne kongene eller kongelige som har funnet sin plass her på øvre Hafrsfjord. Men så har vi jo også en lang og sikkert ikke helt utdødd vikingetradisjon her i lia mot Hafrsfjord. Det kreves litt vikingeånd å traske i takt (marsjere) i nær frysetemeratur en onsdags morgen. Men det er jo veldig gøy å se på alle trøttingene i pysjamaser som kommer i vindu eller ut på terassene og vinker. Ja noe roper til og med hurra og vinker med flagg.

Korpset marsjerte så ned Bjørn Farmannsgate og inn i Madlamarkveien. Ettersom vi jo heter Madlamark Skolekorps (og bor på Madlamark) føler vi liksom at vi eier noe av veien, og det skille bare mangle at ikke vi kunne bruke den vi også. Men det hender jo at set kommer store grønne busser der, og selv om det ikke kom et eneste kjøretøy (bortsett fra groupies på sykkel) pysa vi litt ut og dro av oppover Herlaugsbakken. Vi fant ut at følge Madlamarkveien jo var litt tøft, så vi tok to høyre og ut i Madlamarkveien igjen. Det gikk utmerket, og korpset koste seg i den brede avenyen som er oppkalt etter og går midt i bydelen vår.

Men vi måtte jo inn i gatene igjen, og måtte (til beboernes ville glede) ta en reprise av Kong Haraldsgate., før vi holdt vendte mot noe som flere trolig ville føre oss tilbake til bydelshuset. Men her hadde høyre duskebærer en oppfatning av at vi måtte marsjere litt til, og vi måtte lenger enn langt inn i bebyggelsen. Men det tok oss ikke så lang tid å finne Åsta Kongmorsgate - Åsta var i henhold til Gyllendals Store visstnok gift med flere småkonger bla Sigurd Syr som vi hadde hilst på tidligere på turen vår, og som også var mor til kongene Olav 2 Haraldsson den hellige og Harald 3 Sigurdsson Hardråde. Nok om det, Åsta Kongsmorsgate går som lokalkjente vet forbi bydelshuset, og dit fant jo da også korpset fram. Vi marsjerte ned til inngangen og etter litt diskusjon på første rase ble det enighet om å stoppe der og ikke prøve oss på trappen, selv om korpset nok ikke hadde hatt noe problem med p forsere den også.

Da hadde vi spilt og marsjert i litt over en time og vi var veldig klare for frokost. Vi var også i år så heldige at vi hadde fått låne bydelshuset til frokosten vår, og her hadde aspirantforeldrene (og noen bekymrede styremedlemmer) disket opp med en overdådig ((eller i alle fall veldig bra) frokost med masse forskjellig brød og rundstykket og pålegg, melk og juice, og kaffe.

Det var et hyggelig måltid med småprating rundt bordene, og alle ble mette. Det ble pratet også bak disken, noe som medførte litt ekstra opptørking av kaffe. Damene bak disken hadde satt inn en ikke tom kaffekolbe, med den tanken at de kunne følge med og bytte når den ble full. De fulgte ikke med. Men like fullt, takk til de som ordnet frokost, både lagde og serverte. Takk også til fanebærer som ikke bare hentet fanen men faktisk også påtok seg å føre fanen i toget da det viste seg at bæreselen ikke var tilpasset de som måtte være litt kraftigere.

Gregar

1ste mai 3013  

Oppstilling
Oppstilling
Fremdeles oppstilling
Fremdeles oppstilling
Her har vi begynt å gå
Her har vi begynt å gå
Og det fortsetter vi med
Og det fortsetter vi med
Vir går og går
Vir går og går
Og så går vi midt i Madlamarkveien
Og så går vi midt i Madlamarkveien
I Madlamarkveien
I Madlamarkveien
Fremdeles i Madlamarkveien
Fremdeles i Madlamarkveien
Så er det hodt utenfor bydelshuset
Så er det hodt utenfor bydelshuset
Med stil
Med stil
Så var det frokost
Så var det frokost
Noe for en hver smak
Noe for en hver smak
Og drøsen gikk
Og drøsen gikk