• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Hektisk og forblåst avslutning på året
    - Tenning av lysene på julegranen ved Madlamark Kirke
    - Loppemarked vel gjennomført
    - Oppstartseminar 2013
    - Nytt semester i gang
    - Korpsturen 2013 vel gjennomført
    - Korpsturen 2013 nærmer seg
    - Korpset øver til NM - Seminarhelg 24-26. mai 2013
    - Vårens beste sosiale begivenhet
    - Besøk av sommeren på 17de mai
    - Aspirantseminar
    - 1ste mai
    - Korpset i marsjtakt
    - Aspirantopptak
    - Planlegg Korpsturen for 2013
    - Seminarhelg februar 2013
    - Medaljeballet 2013
    - Medaljeballet 2013 Bilder
    - Aspiranter i samspill
    - Godt Nyttår
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 

Godt Nyttår
 

Så er et nytt år plutselig over oss. Det blir nok et spennende år for skolekorpset. For de aller yngste betyr det at aspirantene skal snart starte å spille sammen, og i forbindelse med Rogalandsmesterskapet (RM) for Skolekorps får aspirantene også anledning til å være med. I RM skal i år igjen både Junior- og Hovedkorps delta i konkurransen, og til sommeren skal Hovedkorpset delta i Norgesmesterskapet. Fra NM drar vi rett på korpstur. Etter en velfortjent ferie byr vel høsten som vanlig på oppstartsseminar, loppemarked, konkurranse og juleforberedelser.

Vi er etterhvert blitt et mindre korps, og dette vil nok påvirke aktivitetene i år. Det betyr bla annet at hver enkelt musikant blir enda viktigere, og at alle må bidra. Det betyr også at det er blitt færre foresatte å dele arbeidet på. Og det er en del arbeid å holde drive et skolekorps. Men det er jo også utrolig givende. Et av hovedmålene for styret vil være å øke redkrutteringen til korpset og redusere frafallet.

Det er ikke tvil om at første delen av året blir veldig hektisk. Det blir oppkjøring før RM som går av stabelen første helgen i mars, og allerede i januar skal hovedkorpset spille Nyttårskonsert for elevene på Gosen Skole. For noen av musikantene er det også øving til Gosenrevyen som har premier 1. februar og som spilles en hel uke fram til vinterferien andre uken i februar.

Mest spennende for de ferskeste korpsmedlemmene er nok det å starte å spille sammen, og i midten av januar er allerede tiden kommet. Da har musikantene hatt grunnopplæring i noe over et halvt år og skal prøve seg på samspill.

I noen korte uker i slutten av februar skal korpsene finslipe repertoaret fram mot Rogalandsmesterskapet for skolekorps.

I februar har vi også årsmøte. Her vil styret legge fram årsberetning, regnskap og budsjett. Det blir valg av styremedlemmer og en presentatasjon av årets korpstur. Dette er hovedanledningen de foresatte har til å få informasjon om korpsets drift og til å påvirke driften.

Både vinterferie og påske er tidlig i år, men mai kommer til vanlig tid. Mai et vel da folk flest ser mest til skolekorpset, selv om det vel er andre tider på året og til andre evenementer deg øves og forberedes mest. I alle tlfelle er seg oppladning til både 1. og 17. mai,med både marsjering og spilling. Og deg er faktisk utfordrende å spille samtidig som en må marsjere i takt. Begge dagene starter grytidlig med masjering i gatene. I år blir det vel bare i barenetoget på Madla vi får vist oss fram. Det blir også kransekake baking og utlodding i forbindelse med 17. mai.

Mai er også da vi rekrutterer våre nye musikanter. Vi rekrutterer fra både Madlamark og Madlavoll skoler, og vi er veldig avhengig av at skolene støtter opp om dette og lar oss komme inn og møte andre og tredje klasse på tider hvor det er flest mulig til stede.

I slutten av juni kommer vel det som muligens blir årets høydepunkt. Da blir det deltagelse på Norgesmesterskapet for skolekorps, janitsjar, i Larvik. Direkte fra NM drar vi på korpstur, før vi får en velfortjent og lang ferie.

Gregar