• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Vareopptelling på Madla Handelslag
    - Konsert i Madlamark Kirke 13. desember 2012
    - Førjulstid - en liten rapport
    - Kransekakedugnad vel gjennomført
    - Julemarked på Gosen
    - Tenning av julegran
    - Hektisk førjulstid
    - Juniorkorpset lager regler
    - Madlamark Skolekorps varmer opp for Oilers
    - Loppemarked 2012
    - Oppstartsseminar 30. august til 2. september
    - Korpstur 2012 - kortversjonen
    - Korpstur 2012 - Reiseinformasjon
    - Konsert på Støket
    - Eksamenkonsert
    - 17. mai, rødt, hvitt, blått og vått
    - Kransekakebaking og utlodning
    - Aspirantseminar
    - Program for 17. mai 2012
    - Kransekakebaking og Loddsalg
    - Første mai 2012
    - Flyttedugnad
    - Korpstur til Italia - Oppdatering
    - Madlamark Skolekorps tar inn nye Aspiranter
    - Juniorkorps endringer og Gatelangs i Bydelen
    - Konsert med Stavanger 1919
    - Aspiranter i samspill
    - Seminarhelg 2-4 mars forts.
    - Seminarhelg 2-4 mars
    - Rogalandsmesterskapet for Skolekorps
    - Nyttårskonsert på Gosen Skole
    - Medaljeballet 2012
    - Korpstur til Italia - 22. til 28. juni 2012
    - Vareopptelling
    - Første øvelse i 2012.
    - Hva skjer i januar?
    - Varetelling
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 852 840

 

 

 Per Olaf dirigerer Juniorkorpset


Førjulstid - en liten rapport
Hovedkorpset gjør seg klar for sin del av konserten
 
Hovedkorpset gjør seg klar for sin del av konserten
 
Dirigetn Martin i sving
 
Dirigetn Martin i sving
 
Her har vi et utvalg av loddselgerene
 
Her har vi et utvalg av loddselgerene
 

Madlamark Skolekorps er i den heldige situasjonen at vi får anledning til å bruke Madlamark Kirke til å spille i. Det er en utrolig flott atmosfære i kirken, med en fin fyldig klang når korpset spiller. I forbindelse med julen hadde vi en konsert den 13. desember og som vanlig spilte korpset på begge gudstjenestene Julaften.

Det er alltid veldig hyggelig å spille konsert i Madlamark Kirke og torsdag 13. desember spilte både Junior- og Hovedkorpset konsert. Kirken var faktisk relativt full da Juniorkorpset startet konserten under ledelse av dirigent Per Olaf. Det var nok mange som ble mektig imponert over hva de hørte. Det var en flott framføring, spesielt med tanke på at mange av de kun har spilt i Juniorkorpset siden i sommer. Det er helt klart at Juniorkorpset er en flott start for hovedkorpset vårt.

Det ble litt snakk av vår leder Vidar, og en velfortjent påskjønnelse til våre utmerkede (og tålmodige) dirigenter, før det ble et lite sceneskifte og Hovedkorpset inntok plassene. Martin holdt stødig i dirigentpinnen. Som vanlig, ble det en flott konsert, og det klinger liksom spesielt godt i kirken. Det ble litt oppvarming til Julaften og noe annet stoff. Vi får vel si at også i år har vi hatt et godt korpsår, og denne konserten var en fin avslutning av året. Her fikk de fleste av musikantenes foresatte og andre familiemedlemmer være med på en fin konsert - og selvfølgelig var det kaker kaffi og brus etterpå.

I en periode før jul har musikantene vær ute i gatene og hos venner og familie, besteforeldre, tanter og onkler, og venners venner, for å selge lodd (loddbøker). Noen musikanter hadde til og med solgt mer enn en loddbok. Og etter konserten 13. desember var det trekning av premiene. Det var fruktkurver, pizzaer og annet snacks som ble tilgodesett de som ble trukket ut som vinnere. Det var jo en del som ikke var til stede, feks naboer og slikt, så noen loddselgere fikk den kjekke oppgaven og overbringe gevinsten til den heldige vinneren.

Det ble litt drøs, mer kaffi og kaker og brus, før en god kveld ble avsluttet - dette var før snøkaoset.

Og snøkaos ble det senere i uken. Musikantene fra de som går på ungdomsskolen og eldre hadde som vanlig tenkt seg en tur til Sirdalen. Det viste seg at værgudene ikke synes det var en god ide. Så selv om en fortropp kom fram, ble neste pulje stående hele kvelden rett sør for Ålgård før de snudde og klarte å komme seg hjem til Stavanger. Fortroppen kom da også hjem igjen på lørdag, og det ble isteden en overnatting i Simex sine lokaler på Forus.

Gosen Skole har også blitt tildelt en kulturpris for kreativ undervisning (KLINK), og derfor ble rammen rundt utdelingen en kulturtilstelning på skolen. Her stilte de (seks) musikantene som går på skolen sporty opp medlem liten fremføring - med veldig liten tid til øving. Se forøvring på skolens hjemmeside http://www.linksidene.no/minskole/gosen/pilot.nsf/article/CB0A584599EFC1EFC1257AD30032CFED?opendocument&u=Kultur

Et av årets absolutte høydepunkt er når korpset spiller i Madlamark Kirke Julaften. Her spiller korpset
- et preludium før gudstjenesten, når menigheten ankommer og finner sine plasser,
- som akkompagnement til sang og sammen med solist og organist,
- samt ved utgang, skjønt mange satt og hørte på til korpset var ferdig.

Det er dessverre ikke alle som kan være med å spille Julaften, i og med at familie på andre steder av landet skal besøkes. Men, med litt tilførsel av pensjonerte musikanter ble det en nær full besetning. Det ble nok litt forvirring fra talerstolen også (i alle fall på første gudstjenestene) da korpset ble titulert med Madlamark Musikkorps.

Å få delta på gudstjenestene på julaften er nok både den hyggeligste oppgaven orkesteret har og samtidig den viktigste. Vi hører til i bydelen, det er her ifra vi rekrutterer nye musikanter og får inn mye av pengene. Kirken på julaften er helt full begge gudstjenestene (også kirkekafferommet). Her er både gamle og unge, nye potensielle musikanter med foresatte, og forhenværende musikanter, også med foresatte, men også nå som foresatte.

Oppsummert var det en flott ettermiddag, og en stor takk til menigheten for at vi får lov til å være med.

Gregar, kasserer i Madlamark Skolekorps.