• Sponsor og støtte    • Hvem er vi?    • Dirigenter/instruktører    • Aktiviteter    • Organisasjon    • Artikler    • Info til medlemmer    • Konkurranser      • Forside  

 

 

   Artikler
    - Vareopptelling på Madla Handelslag
    - Konsert i Madlamark Kirke 13. desember 2012
    - Førjulstid - en liten rapport
    - Kransekakedugnad vel gjennomført
    - Julemarked på Gosen
    - Tenning av julegran
    - Hektisk førjulstid
    - Juniorkorpset lager regler
    - Madlamark Skolekorps varmer opp for Oilers
    - Loppemarked 2012
    - Oppstartsseminar 30. august til 2. september
    - Korpstur 2012 - kortversjonen
    - Korpstur 2012 - Reiseinformasjon
    - Konsert på Støket
    - Eksamenkonsert
    - 17. mai, rødt, hvitt, blått og vått
    - Kransekakebaking og utlodning
    - Aspirantseminar
    - Program for 17. mai 2012
    - Kransekakebaking og Loddsalg
    - Første mai 2012
    - Flyttedugnad
    - Korpstur til Italia - Oppdatering
    - Madlamark Skolekorps tar inn nye Aspiranter
    - Juniorkorps endringer og Gatelangs i Bydelen
    - Konsert med Stavanger 1919
    - Aspiranter i samspill
    - Seminarhelg 2-4 mars forts.
    - Seminarhelg 2-4 mars
    - Rogalandsmesterskapet for Skolekorps
    - Nyttårskonsert på Gosen Skole
    - Medaljeballet 2012
    - Korpstur til Italia - 22. til 28. juni 2012
    - Vareopptelling
    - Første øvelse i 2012.
    - Hva skjer i januar?
    - Varetelling
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 852 977

 

 

 

17. mai, rødt, hvitt, blått og vått
Vi finner vår plass i barnetoget på Madlamark
 
Vi finner vår plass i barnetoget på Madlamark
 
I toget gjennom Madlakrossen
 
I toget gjennom Madlakrossen
 
Klare for folketoget
 
Klare for folketoget
 

17. mai er på en måte høydepunktet for korpsåret. Sev om det er masse som pågår hele året og det er både konkurranser og konserter er det på 17. mai at korpsene virkelig synes. Og det er vel få som hadde satt pris på en 17. mai uten korpsmusikk i gatene. For Madlamark Skolekorps var det en hektisk dag. Først spilte vi i gatene i bydelen, så barnetoget på Madla og på ettermiddagen var vi med i Folketoget.

Egentlig begynte det vel allerede på den 16. mai. Da var det prøvemarsjering med både Madlavoll og Madlamark skoler. De av musikantene som fikk anledning til å ta fri fra skolen spilte først for Madlavoll elvene og så for Madlamark. Slik fikk de prøvd marsjeringsferdighetene med full musikk. Faktisk er jo det bedre enn i barnetoget da skolekorpset på en måte må spille for både Madalamark, Madlavoll og Gosen, og da kan det for skoleelevene fort bli langt fram er bak til korpset.

17. mai startet med regntung himmel, og for korpset var det beregnet avmars fra Gosen kl 07:00. Det er relativt tidlig. Og, siden det var regn (ikke akkurat pøsregn, men normalt Stavanger regn litt fra alle kanter) måtte vi på med regnkapper, så avmarsen ble nok noe forsinket. Korpset marsjerte å spilte så i bydelen fram til vi ankom Madlamark Skole, og flaggheising kl 08:00, noe som også korpset står for. Vidar (formann) med hjelp av Kåre og Maren Nornes på kornett ble flagget heist til topps. Korpset spilte nasjonalsangen.

Så ble det frokost levert av junior 2 foreldrene i ????.
Barnetoget har avmars fra Madlamark skole kl. 09:15, med oppstilling et kvarter før. Etter litt usikkerhet om hvor vi skulle plassere oss fant vi til slutt plassen vår. Så var etterhvert barnetoget i gang, og korpset vårt spilt og marsjerte best av alle ( en litt subjektiv oppfatning kanskje spesielt siden skribenten faktisk gikk med korpset og derfor ikke så noen andre). Korset var i ensartet uniform, regnkapper. Under hadde musikantene dresser seg opp i uniform og nypusset sko, eller som en del valgte, flotte bunader. Barnetoget går igjennom Madlakrossen til Madlaleiren, som er en over femti år gammel tradisjon.
Vel framme er det taler for dagen, som etter forslag fra vår tubaist og formann ble noe framskyndet. Det var jo ikke noe vits i å bli stående på ekseserplassen i regvær når alle var kommet. Etter talene dirigerte dirigenten vår, Pål Owe, all korpsene i nasjonalsangen.

Som vanlig var det utlodding av kranskaker også i leiren. Med tak. Korset spilte og det ble solgt e masse lodd og kaker vunnet. Det ble nok allikevel en kort dag i Madlaleiren på grunn av været, og vi hadde noen timer på å tørke opp før vi skulle til i Folketoget.

Folketoget har avmars ca kl 16:00 og vi var relativt tidlig i toget, NOR som betyr mindre venting. Vi møtte og stilte opp i bunnen av Strandkaien i Stavanger, nesten på torget, og det tok ikke lang tid før vi var i gang. Selv med vind og regn var det bra oppmøte og fullt av folk langs hele ruten som ender i Bjergsted.

Jeg tør påstå at til tross for et ikke helt perfekt vær, koste vi oss. Det er tross alt moro å kunne spille for hele byen. Neste år blir det ikke Folketog på oss - tror vi.

Takk for innsatsen fra musikanter (hoved og juniorkorps), flagg- og fane-bærere, opplukkere og vårt fabelaktige og ærede publikum.